Lapset ja nuoret ovat löytäneet Hämeenlinnassa hyvin harrastusten pariin

Hämeenlinnassa lapsille ja nuorille on järjestetty harrastuksia kantakaupungin lisäksi myös pitäjien kouluissa. Harrastus on useimmiten koulun tiloissa tai ihan koulun läheisyydessä.

Miniteatteri antaa teatteri-ilmaisuopetusta lapsille ja nuorille. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle

Koululaisten harrastusmahdollisuudet ovat parantuneet Hämeenlinnassa. Kaikki Hämeenlinnan koulut ovat mukana tänä vuonna käynnistetyssä valtakunnallisessa Harrastus ihan lähellä -hankkeessa. Sen tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

– Hämeenlinnassa annetaan kaikille lapsiperheille, lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastukseen. Riippumatta siitä, millä paikkakunnalla asuu eli on helppo siirtyä koulun tiloista harrastuksen pariin, kertoo kaupungin harrastuskoordinaattori Niina Heikkilä.

Heikkilän mukaan pääsääntöisesti harrastus on koulun tlloissa tai ihan koulun läheisyydessä eli kuljetusta ei tarvita siinä välissä.

– Totta kai tässä säästyy vanhemmilta, perheiltä ja huoltajilta mahdollisesti se ilta-ajan kuljetus harrastuksiin, kun se harrastaminen tapahtuu koulupäivän yhteydessä.

Harrastuskoordinaattori Niina Heikkilä pitää tärkeänä sitä, että kantakaupungin koulujen lisäksi myös kaikki pitäjien koulut tarjoavat harrastusryhmiä. Lapsia ja nuoria on riittänyt hyvin harrastuksiin.

Harrastukset on valittu Opetus- ja kulttuuriministeriön tekemän koululaiskyselyn toiveiden perusteella. Tarjottavia lajeja on laajasti sekä kulttuurin että liikunnan alueilta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.