Hyppää sisältöön

Euroopan ensimmäiset naisille suunnatut erämessut järjestetään ensi kesänä Vuokatissa

Erämessuilla samanhenkiset naiset voivat verkostoitua ja tavata toisiaan. Luonnonvarakeskuksen mukaan joka kymmenes metsästäjä on nainen, kun 20 vuotta sitten määrä oli vajaat neljä prosenttia.

Kuva: Yle

Vuokatissa järjestetään ensi kesänä Euroopan ensimmäiset naisille suunnatut erämessut.

Kainuun Korpinaisten puuhaaman tapahtuman kohderyhmässä muun muassa metsästysharrastus on lisääntynyt. Myös Luonnonvarakeskuksen tilastojen mukaan joka kymmenes metsästäjä on nainen, kun 20 vuotta sitten määrä oli vajaat neljä prosenttia.

Kainuussa erätoiminnasta kiinnostuneilla naisilla on ollut oma yhdistys jo neljä vuotta. Idea erämessuista syntyi yllättäen ja nopeasti, kertoo Kainuun Korpinaisten puheenjohtaja Pia Inkala.

– Osuuskauppa Maakunnan Jari Kropsu oli lukenut meistä tehdyn haastattelun ja sai idean, ettei tehdäkään sienifestivaalia, vaan naisille erämessut ja Korpinaiset lähtevät tähän mukaan, Inkala kertoo nauraen.

Inkala pitää tärkeänä sitä, että messuilla naiset pääsevät tutustumaan heille suunnattuihin tuotteisiin, mutta myös puhumaan heitä yhdistävistä asioista.

– Naiset pääsevät verkostoitumaan ja tapaamaan toisiaan, mutta ennen kaikkea viettämään aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa ja solmimaan kenties elämän mittaisia ystävyyssuhteita.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.