Hyppää sisältöön

Turun keskusta vastasi aloitteella turkulaisvaltuutettujen kasvisruoka-aloitteeseen – käytettävä lähituotettua lihaa, kalaa ja kasviksia

Ryhmä vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton valtuutettuja teki eilen valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan Turun kaupungin luopuvan lihan tarjoamisesta tilaisuuksissaan. Tilalle halutaan kasvisruokaa ja kalaa.

Kuvituskuva. Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Turun keskustan kolmihenkinen valtuustoryhmä jätti eilen valtuustoaloitteen, jossa se vaatii Turun kaupungin käyttävän tarjoilussaan kotimaista lihaa, kalaa ja kasviksia monipuolisesti ja kiinnittää valinnoissaan huomioita mahdollisimman lähellä tuotetun ruoan valitsemiseen.

Aloite on vastaus vihreiden Konsta Weberin ja Laura Rantasen sekä SDP:n Petra Peltosen ja vasemmistoliiton Jaakko Lindforsin jättämään aloitteeseen, jossa vaaditaan Turkua tarjoamaan tilaisuuksissaan jatkossa kasvisruokaa ja lähellä kalastettua kalaa.

Keskustan valtuustoryhmä kritisoi aloitteessaan Helsingin taannoista päätöstä siirtyä vastaavasti kasvisruoan tarjoamiseen.

– Kaupunkien rooli arvovalintojen tekijänä on merkittävä ja niiden tulee seistä kotimaisen tuotannon puolestapuhujina ja osoittaa teoillaan arvostuksensa, keskustan Jarmo Laivoranta toteaa.

Lisää aiheesta: