Riihimäen valtuusto hyväksyi ylijäämäisen budjetin

Riihimäen talousarvio on noin kahdeksan miljoonaa euroa plussalla. Kokouksessa äänestettiin Lasten ja nuorten talon määrärahavarauksesta.

Riihimäki investoi ensi vuonna 14 miljoonalla eurolla. Kuvassa Riihimäen Hämeenkatua lokakuussa 2021. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Riihimäen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina ensi vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2023–2024. Valtuusto piti kaupungin tulovero- ja kiinteistöveroprosentit ennallaan. Tuloveroprosentti on ensi vuonna 20,50 ja yleinen kiinteistöveroprosentti 1,45.

Kokouksessa äänestettiin Lasten ja nuorten talon määrärahavarauksesta. Muutosesityksen mukaan Lasten ja nuorten talon määrärahavarausta ei tässä vaiheessa otettaisi vuoden 2023–2024 budjettiin. Asiaan palattaisiin rakentamispäätöksen yhteydessä ja tällöin budjettiin tehtäisiin investointivaraus.

Kaupungin tiedotteen mukaan muutosesitystä kannatti 12 valtuutettua, 30 äänesti kaupunginhallituksen pohjaesityksen puolesta. Yksi valtuutetuista äänesti tyhjää.

Riihimäen kaupungin ensi vuoden talousarvio on noin kahdeksan miljoonaa euroa ylijäämäinen. Talousarvion loppusumma on noin 193 miljoonaa euroa, josta verotulojen osuus on 131,3 miljoonaa euroa.

Kaupunki investoi ensi vuonna yhteensä 14 miljoonalla eurolla. Kaupungin tiedotteen mukaan merkittävimpiä investointeja ovat uimalan ja maauimalan perusparannus 5 miljoonaa euroa, kirjaston perusparannus 1,8 miljoonaa, keskustan ja Asemanpuiston kehittäminen 1,4 miljoonaa sekä katujen ja puistojen perusparantaminen 1,6 miljoonaa euroa. Vesihuoltoliikelaitoksen nettoinvestoinnit ovat 4,9 miljoonaa euroa.