Hyppää sisältöön

Veneilijöiden polttoainejakelu uhkaa loppua Savonlinnan keskustassa – kiistaa luvituksesta ja työn maksajasta

Savonlinnan keskustan alueella on yksi veneilijöiden polttoainejakelupiste. Sen toiminta saattaa pian loppua, mikäli yrittäjä ja kaupunki eivät pääse sopuun.

Yrittäjä Harri Westerberg uskoo, että tilanteeseen löytyy ratkaisu, vaikka aika käykin vähiin. Kuva: Petri Vironen / Yle

Veneilijöiden polttoainejakelu on vaarassa loppua Savonlinnan keskustan alueella tulevana kesänä. Polttoainetta jaetaan kyseiseltä pisteeltä noin 250 000 litraa vuodessa.

Haislahdessa sijaitseva venealan yritys joutuu korvaamaan maanalaiset polttoainesäiliöt maan päällä sijaitsevilla säiliöillä. Se vaatii pengerrystöitä, joiden maksajasta on epäselvyyttä. Tontin omistaa kaupunki.

Myös töiden vaatiman viranomaisluvan hakijasta on ollut epäselvyyttä. Luvalla ja muutostöillä on kiire, mutta yrittäjä Harri Westerberg uskoo, että muutos on tiukasta aikataulusta huolimatta mahdollista toteuttaa. Hänen mielestään kaupungin tulisi maksaa rannan pengertämistyöt ja periä kustannukset häneltä vuokran yhteydessä.

– Kustannukset ovat ylivoimaiset toiminnan tuottoihin nähden. Minusta kaupungin pitäisi tulla vastaan ainakin maanrakennustouhussa, sillä tonttihan jää kaupungin omaisuudeksi.

Savonlinnan kaupungin teknisen johtajan Kari Tikkasen mielestä tonttien täyttö ei kuulu kaupungin infrarakentamiseen ja pengerryksen maksaminen kuuluu yrittäjän vastuulle. Jos kaupunki maksaisi maanrakennustyöt, sitä voitaisiin pitää yritystukena, joka asettaisi paikalliset yritykset eriarvoiseen asemaan.

– Pitää kohdella kaikkia tasapuolisesti. Kun puhutaan yli 100 000 euron kustannuksista, tätä ei voi pitää ihan normaalina asiana, jota alettaisiin noin vain kaikille tekemään, Tikkanen sanoo.

Sekä yrittäjä, että kaupungin edustajat ovat samaa mieltä, että matkailu- ja veneilykaupunkina itseään markkinoivalle Savonlinnalle polttoainejakelun loppuminen voisi olla iso imagohaitta.

– Kyllä Savonlinnaa tullaan veneilijöiden keskuudessa karttamaan, jos hanke epäonnistuu, Westerberg sanoo.