Kokkolalaisseurat julkistavat valmentajiaan – Kokkolan Pallo-Veikkojen peräsimeen nousee Christian Sund

GBK:n valmentajaksi tulee Niklas Käcko.

KPV haluaa jatkuvuutta ja yhteistyötä edustusjoukkueen ja junioreiden välillä. Kuvassa vasemmalta KPV junioreiden varapuheenjohtaja Kim Huuhka, KPV Akatemian vastuuvalmentaja Aki Lyyski, KPV:n edustusjoukkueen päävalmentaja Christian Sund ja B-junioreiden vastuuvalmentaja Joni Sorvoja. Kuva: Petra Haavisto / Yle

Jalkapallon Ykkösessä pelaavan Kokkolan Pallo-Veikkojen uusi päävalmentaja on Christian Sund.

Hän korvaa heinäkuussa joukkueen valmentajaksi valitun Niklas Vidjeskogin.

Sund oli viime kaudella KPV:n edustusjoukkueen kakkosvalmentajana. Aiemmin hän on valmentanut muun muassa Vaasan Palloseuran edustusjoukkuetta ja Akatemiaa. Lisäksi hänellä on kokemusta nuorten valmentamisesta muun muassa talenttivalmentajana.

Christian Sund on pelannut Veikkausliigaa. Pelaajakokemusta löytyy myös Ruotsista ja Norjasta.

Sundin sopimus on kaksivuotinen. Lisäksi sopimus sisältää option kolmannesta vuodesta.

Tiiviimpää yhteistyötä

KPV joutui uuden eteen lokakuussa, kun seuran pääomistaja Matti Laitinen ilmoitti vetäytyvänsä seuran toiminnasta. Samalla seuran omistus siirtyi KPV Juniorit ry:lle.

Pallo-Veikot toivoo uuden päävalmentajan tuovan uusia toimintatapoja ja kehittävän joukkueen pelaamista sekä pelaajia. Myös yhteistyötä edustusjoukkueen, KPV:n Akatemian ja B-junioreiden välillä tiivistetään.

KPV on hakenut Palloliitolta lisenssiä Miesten Ykköseen kaudelle 2022.

GBK:lle apua Pietarsaaresta

Viime kaudella Miesten kolmoseen pudonneen GBK:n uusi päävalmentaja on Niklas Käcko. Tiistaina allekirjoitettu sopimus on mallia 1+1.

Käcko, 50 valmensi menneellä kaudella FF Jaron B-junioreita, mutta hänet muistetaan parhaiten FF Jaron päävalmentajana Ykkösessa kausina 2018-2020. Jaron lisäksi Käcko on valmentanut NIK:ta ja johtanut FRJ.tä (Fotbollsregionen Jakobstad).

– Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä saadessamme Niklaksen GBK:hon valmentajaksi. Olemme vakuuttuneita, että Niklas, kyvykkyydellään, pelifilosofiallaan ja persoonallaan on oikea mies johtamaan GBK:ta. Aloitamme nyt uuden määrätietoisen projektin palataksemme kakkoseen, sanoo GBK:n puheenjohtaja Robert Åström.

Artikkelia on täydennetty Christian Sundin haastattelulla ja GBK:n uuden päävalmentajan nimellä.

Voit keskustella aiheesta 17.11. klo 23 asti.

Lue myös: