Jättikauppa Belgiaan on turvannut Oululaisen Hoivatilat-yhtiön rahoituksen koronan pyörteissä

Hoivatilat-yhtiö myytiin belgialaiselle Aedifica-yhtiölle juuri ennen kuin korona alkoi runnella eurooppaa ja Suomea keväällä 2020. Kansainvälinen kiinteistöalan konserni on tuonut lisää vakautta Hoivatilojen investointirahoitukseen.

Hoivatilat on erikoistunut päivä- ja hoivakotien sekä koulujen rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Yhtiö ei itse rakenna kohteita, vaan hankkii urakoitsijat kohteen mukaan. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Oululainen Hoivatilat-yhtiö on hyötynyt uudesta belgialaisomistuksesta korona-aikana. Näin arvioi yhtiön toimitusjohtaja Jussi Karjula.

Karjulan mukaan iso kansainvälinen omistaja on tuonut lisää vakautta rahoitukseen ja toimintaa on voitu jatkaa entiseen tapaan.

Hoivatilat on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen ja viime vuosina myös koulujen rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Yhtiö ei itse rakenna kohteita, vaan hankkii urakoitsijat tilanteen ja tarpeen mukaan.

– Hoivatilojen itsenäisenäkin aikana rahoitus toimi hyvin, mutta etenkin näin korona-aikana ison omistajan rahoituskanavat ovat tukeneet toimintaa, Karjula toteaa.

Karjula kertoo Hoivatilojen toiminnan kasvaneen yrityskaupan jälkeen. Samoin on myös käynyt terveydenhuolto- ja hoiva-alan kiinteistöihin keskittyneelle belgialaisyhtiölle. Aedefican arvoksi arvioitiin kaksi vuotta sitten noin kolme miljardia euroa, kun nyt arviot ovat jo yli neljässä miljardissa.

Hoivatilat myytiin belgialaiselle Aedificalle noin 400 miljoonalla eurolla viime vuoden alussa. Hoivatiloilla on yli 30 työntekijää, joista puolet Oulussa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.