Hyppää sisältöön

Poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta Jämsässä, yksi henkilö loukkaantui – henkilöä epäillään poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä

Jämsän Eväjärvellä oli tiistaina usean poliisipartion pitkään kestänyt piiritystilanne, jonka päätteeksi poliisi otti kiinni yhden henkilön. Henkilö oli loukkaantunut yöllisessä ammuskelussa. Poliisi hälytettiin Eväjärvelle alun perin tavanomaiselle poliisitehtävälle.

Poliisi käyttää Suomessa hälytystehtävissä asettaan todella harvoin. Kuvituskuva. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Keski-Suomessa, Jämsän Eväjärvellä on tapahtunut viime yönä yksityisen kiinteistön alueella ampumavälikohtaus, jossa myös poliisi käytti ampuma-asetta, kertoo keskusrikospoliisi tiedotteessaan.

Yöllä tapahtunutta aseenkäyttöä seurasi tiistaina aamupäivälle jatkunut pitkäkestoinen piiritystilanne, jossa poliisi otti kiinni yhden henkilön. Kyseinen henkilö oli loukkaantunut yöllisessä aseenkäyttötilanteessa ja hän on sairaalahoidossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hans Fagerström keskusrikospoliisista.

Henkilöä epäillään poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä.

– Poliisi on mennyt paikalle eilen hyvin tavanomaiselle tehtävälle, sitten poliisia on uhattu ja siitä on alkanut pitkä piiritystilanne ja viime yönä on ammuskeltu puolin ja toisin. Näyttää siltä, että henkilöllä on ollut hallussaan useita ampuma-aseita, kuvailee Fagerström.

Keskusrikospoliisi tutkii tapahtumien kulkua ja syyttäjä johtaa poliisin virka-aseen käyttöä koskevaa esiselvittelyä.

Poliisin aseenkäytöstä tehdään esitutkintalain mukainen esiselvitys.

Syyttäjä arvioi, onko poliisin toiminnasta syytä aloittaa esitutkinta. Kyseessä on tavanomainen menettely.

Poliisi käyttää Suomessa hälytystehtävissä asetta hyvin harvoin. Poliisi ampuu ihmistä kohti vain noin viidessä tehtävässä vuosittain.

Poliisitarkastaja Ari Alanen Poliisihallituksesta kertoi elokuussa Ylelle, että poliisin aseen käyttö on viime vuosina aavistuksen verran lisääntynyt, koska myös vastapuoli on alkanut käyttää kovempia otteita.

Lisätty Hans Fagerströmin kommentti kello 17.11.

Lue myös:

.
.