Poliisi aloitti esitutkinnan kemiläisen yhdistyksen talouden epäselvyyksistä

Poliisi ei kerro mahdollisia rikosnimikkeitä eikä sitä, ketä tutkinta koskee. Keväällä yhdistyksen taloudessa havaittiin epäselvyyksiä muun muassa silloisen toiminnanjohtajan työaikakirjanpidon paikkansapitävyydessä. Toiminnanjohtaja on sittemmin vaihtunut.

Kemissä toimiva Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry tunnetaan alueella nimellä Meri-Lapin majakka. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Kemissä toimivan Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry:n talouden epäselvyyksistä.

Yhdistys teki asiasta itse tutkintapyynnön poliisille viime keväänä, kun havaittiin, että sen taloudessa on epäselvyyksiä muun muassa silloisen toiminnanjohtajan työaikakirjanpidon paikkansapitävyydessä.

Tutkinnanjohtaja Tapio Roininen ei kerro mahdollisia rikosnimikkeitä eikä sitä, ketä tutkinta koskee.

Sosiaali- ja terveysministeriö on perimässä yhdistykseltä takaisin sen saamia tukirahoja vajaat 100 000 euroa vuosilta 2017–2019 ja jättämässä hyväksymättä myös viime vuoden kuluja.

Ministeriön alainen avustuskeskus STEA teki tarkastuksen yhdistyksen saamien avustusvarojen käytöstä, löysi epäselvyyksiä, ja esittää takaisinperintää. Aiemmin poliisi sanoi, että se odottaa STEA:n tarkastusraporttia ennen kuin päättää, ylittyykö asiassa esitutkintakynnys.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.