Oulun kaupunki rajoittaa työpaikkojensa tilojen käytön puoleen heikentyneen koronatilanteen vuoksi

Yleisiin ja julkisiin kaupungin tiloihin ulottuvia rajoituksia Oulun kaupungin johtoryhmä ei keskiviikon linjauksessaan asettanut. Aluehallintovirasto on kuitenkin pohtimassa asiaa parhaillaan.

Koronan neljäntoista vuorokauden ilmaantuvuusluku Oulun kaupungissa on kohonnut jo yli 300:een ja positiivisten näytteiden osuus on reilusti yli 10 prosentin otetuista näytteistä. Koronajäljitys on myös ruuhkautunut. Kuva: Risto Degerman / Yle

Koronatilanteen heikennyttyä Oulussa kaupunki aloittaa työpaikoillaan järjestelyt, joissa pyritään vähentämään henkilökontakteja. Tämä tarkoittaa, että työpaikoilla yhteisten tilojen käyttöä rajoitetaan puoleen niiden maksimikapasiteetista.

Terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan kaupungin johtoryhmän keskiviikkoinen linjaus koskee siis kaupungin henkilöstöä.

Yleisiin ja julkisiin kaupungin tiloihin ulottuvia rajoituksia Oulun kaupungin johtoryhmä ei linjauksessaan asettanut.

Sen sijaan Pohjois-Suomen aluehallintovirasto pohtii nyt tahollaan, tuleeko sisällä järjestettäviin tilaisuuksiin jatkossa joitakin rajoituksia koko Pohjois-Pohjanmaalle.

Oulun kaupunki pyrkii tämän hetkisillä toimillaan turvaamaan terveydenhuollon kantokykyä. Tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 13 koronaviruksen saanutta potilasta, Oulun kaupunginsairaalassa heitä on kolme.

Oulun kaupungissa todettiin myös tiistaina yksittäisten koronatartuntojen määrässä ennätys, niitä oli 72 henkilöllä.

Oulun kaupunki haluaa ottaa myös koronapassin käyttöön yhtenä työkaluna, jos koronaan liittyviä rajoituksia esimerkiksi tilaisuuksiin jatkossa määrätään.

Kaupunginhallitus käsittelee esitystä koronapassin käyttöönotosta Oulun kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa kokouksessaan maanantaina 22. marraskuuta.

Jorma Mäkitalon mukaan etätyösuositusta ja laajaa maskisuositusta ei oteta tässä tilanteessa käyttöön. Tämä on ollut Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatiotyöryhmän kanta.

– Koordinaatioryhmä halusi vielä jättää keinoja työkalupakkiin, jos tilanne tästä heikkenee.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.