Oulun kaupunki kehittää esimiestyötä ja perustaa sijaisrinkejä työntekijöiden pysyvyyden turvaamiseksi – kaupunginsairaalaan 30 vakituista tehtävää

Oulun kaupungin palveluksesta irtisanoutuneille työntekijöille on suunniteilla myös kyselyn lähettäminen irtisanoutumisen syistä. Henkilöstöltä taannoin leikattua liikunta- ja kulttuurietuus Smartumia toivotaan laajasti takaisin.

Oulun kaupunginsairaalan hoitajapulaan vastataan nyt palkkaamalla lisää vakituista henkilökuntaa. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupunki hakee pikaisia ratkaisuja työntekijöiden irtisanoutumisten vähentämiseksi.

Marraskuun alussa Oulun kaupunginhallitus tuki valtuustoaloitetta, jossa jokaiselle irtisanoutuneelle kaupungin työntekijälle lähetetään anonyymi kysely lähdön syistä.

Irtisanoutuneiden määrä on lisääntynyt huomattavasti vuodesta 2019 lähtien. Erityisesti ovi on käynyt hoiva-alan, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstössä.

Kyselyä nopeampia toimenpiteitä on jo aloitettu.

Oulun kaupunginsairaalan henkilökuntavajetta pyritään osin ratkaisemaan vakituisen sijaisringin perustamisella. Oulun hyvinvointilautakunta päätti eilen perustaa yhteensä kolmekymmentä vakituista tehtävää, jotta sairaalaan saadaan niin sanottu sijaispooli esimerkiksi henkilöstön sairaustapauksia ja lomia paikkaamaan. Viisitoista tehtävistä on lähihoitajille ja viisitoista sairaanhoitajille.

Tarkoitus on rekrytoida henkilöt näihin tehtäviin pääosin pitkäaikaisista määräaikaisista sijaisista.

Oulun kaupunginsairaalan lähiesimiestyötä vahvistamaan perustetaan lisäksi yksi palveluesimiehen virka.

Oulun kaupungin henkilöstöjohtaja Ville Urponen kertoo, että työolosuhteisiin, työn määrään ja kuormitukseen haetaan nyt ratkaisuja ja resurssointia.

– Nopeita parannuskeinoja ovat esimiestyö, työyhteisöjen sisäisen toiminnan parantaminen ja resurssointi, joka vaikuttaa kokemukseen työkuormasta.

Urponen viittaa puheissaan kaupunginsairaalan tilanteeseen, jossa poissaolotilanteet ovat kuormittaneet henkilöstöä paljon.

Syksyn mittaan on seurattu myös sijaispulasta käytävää keskustelua varhaiskasvatuksen puolella. Urposen mukaan myös sinne on tulossa sijaispooli, jonka avulla päiväkoteihin järjestetään henkilökuntaa tarvittaessa.

Ylipäätään Urponen pitää hyvänä, että henkilöstön kokemuksista on noussut vilkas keskustelu ja ongelmia päästää ratkomaan.

Taannoin henkilöstöltä leikattiin verovapaa liikunta- ja kulttuurietuus Smartum. Urposen mukaan luottamushenkilöt ovat tuoneet viestiä työntekijöiltä, että setelien palauttamista toivottaisiin. Urponen ei lupaa nopeaa ratkaisua asiaan, vaan asia on esillä todennäköisesti ensi vuonna talousarviossa vuodelle 2023.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.