Turun kaupunki pyytää koululaisille omat eväät torstaiksi – ammattiliitto JHL:n ja Jytyn lakko seisauttaa osittain koulu- ja päiväkotiruokailut, sekä siivoukset

Lakko alkoi keskiviikkona klo 12, koska Arkea kertoi tiistaina suunnittelevansa työehtosopimuksen vaihtoa kustannusten laskemiseksi. Ammattiliittojen mukaan palkat laskisivat työntekijöillä reilusti, Arkea näkee että yhtiö pystyy kilpailemaan markkinoilla paremmin.

Kuvituskuva. Kuva: Marica Hildén / Yle

Turun kaupungin mukaan kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa on hieman ruokaa tarjolla torstaina Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja ammattiliitto Jytyn lakosta huolimatta.

Turun mukaan koululaisten ja päiväkotilapsien on kuitenkin syytä tuoda lisäksi myös omat eväät kouluun.

– Eväiden on hyvä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, sillä mahdollisuutta kylmäsäilytykseen ei ole. Vanhempia pyydetään myös harkitsemaan, onko mahdollista esimerkiksi tarjota päivähoidossa olevalle lapselle aamupalaa kotona, Turku kertoo lakon takia perustetuilla sivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Turku varoittaa sivuillaan, että ruokalistoihin tulee muutoksia lakon takia. Aterioiden sisällön rakentaminen on esimerkiksi edelleen kesken.

Lakko alkoi, koska Arkea kertoi tiistaina suunnittelevansa työehtosopimuksen vaihtoa kustannusten laskemiseksi. JHL:n mukaan lakko jatkuu toistaiseksi. Jytyläiset palaavat työpaikoilleen lauantaina.

Ammattikouluilla ei tarjolla ruokailua

JHL:n ja Jytyn lakko kohdistuu Turun kaupungin omistamaan Arkeaan ja se erityisesti vaikuttaa turkulaisten koulujen ja päiväkotien ruokailuun ja siivoukseen. Vuorohoitopäiväkotien ruokapalvelut toimivat normaalisti lakonkin aikana.

Turun kaupungin mukaan lakolla ei ole vaikutusta vanhuskeskusten, vammaispalveluiden, asumis- ja päihdepalveluiden ruokapalveluihin. Lisäksi Ammatti-instituutin toimipisteistä Lemminkäisen ja Juhannuskukkulan koulutaloihin lakolla ei ole vaikutusta.

– Aterioita ei kuitenkaan tarjota lakon aikana Aninkaisten, Peltolan ja Kuormakadun ja Ruiskadun kampuksen koulutaloilla, kertoo Turku.

Turku varoittaa, että ruokalistamuutokset ovat todennäköisiä myös seuraavalla viikolla.

Lue lisää: