Hyppää sisältöön

Työvoimapula kasvanut merkittävästi Satakunnan kunnissa

Erityisesesti pulaa on hoitajista, lääkäreistä ja sosiaalityöntekijöistä. Kysyntää on myös opetus- ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille.

Kunnilla on pula muun muassa varhaiskasvatuksen ammattilaisista. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Kuntien avoimiin työpaikkoihin on aiempaa suurempia vaikeuksia saada päteviä hakijoita, kertoo työeläkevakuuttaja Kevan tuore kuntapäättäjäbarometri. Satakunnassa tilanne on heikentynyt merkittävästi.

Yli puolet alueen kyselyyn vastanneista kuntapäättäjistä kertoi, että avoimiin vakansseihin on kunnassa ollut riittämätön määrä hakijoita. Vuosi sitten näin kertoi vain noin joka neljäs satakuntalainen kuntapäättäjä.

Erityisen hankala tilanne on sosiaali- ja terveysalalla, jossa pulaa on hoitajista, lääkäreistä ja sosiaalityöntekijöistä. Kysyntää on myös opetus- ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille.

Osaajapulasta on Kevan mukaan muodostumassa suomalaisen talouskasvun tulppa.

– Kuntien maine hyvinä työnantajina, hyvä henkilöstöpolitiikka sekä työntekijäkokemus ovat asioita, joita kuntapäättäjien kannattaa nyt pohtia, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Kiander Kevan tiedotteessa.

Kuntapäättäjäbarometri tehtiin lokakuussa uusille kunnanvaltuutetuille ja siihen vastasi 1 078 kunnan valtuutettua, joista viisi prosenttia oli Satakunnasta.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.