Pohjois-Pohjanmaalla kunta-alan työvoimapula pahentunut selkeästi – Kevan tutkimuksen mukaan maakunnassa muutos yksi maan selkeimpiä viime vuodesta

Noin 60 prosenttia kyselyyn vastanneista maakunnan päättäjistä arvioi, että vakansseihin on ollut riittämätön määrä hakijoita. Vuosi sitten näin arvioi vajaa kolmannes maakunnan kuntapäättäjistä.

Varhaiskasvatus on yksi aloista, jonka tekijöistä on kunnissa pulaa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla kunta-alan työvoimapula on selkeästi pahentunut viime vuodesta.

Suomen suurimman työeläkevakuuttaja Kevan tuoreen kyselyn mukaan Pohjois-Pohjanmaan kuntien avoimiin työpaikkoihin on aiempaa suurempia vaikeuksia saada päteviä hakijoita.

Rekrytointivaikeudet ovat pahentuneet kunnissa koko maassa. Pohjois-Pohjanmaalla muutos on ollut yksi maan selkeimpiä.

Pohjois-Pohjanmaalla noin 60 prosenttia kyselyyn vastanneista kuntapäättäjistä arvioi, että avoimiin vakansseihin on ollut kunnissa riittämätön määrä hakijoita. Vuosi sitten näin arvioi vain vajaa kolmannes maakunnan kuntapäättäjistä.

Yhtä negatiivinen arvioiden suunta on ollut Etelä-Pohjanmaalla ja Satakunnassa. Pohjanmaalla rekrytointiongelmien koetaan pahentuneen eniten.

Ammattiryhmistä hankala tilanne on etenkin sosiaali- ja terveysalalla. Siellä vakansseja jää täyttämättä esimerkiksi hoitajien, lääkäreiden ja sosiaalityöntekijöiden tehtävissä. Myös opetus- ja varhaiskasvatusalalle kaivataan tekijöitä.

Pahin kunta-alan työvoimapula yli 100 000 asukkaan kaupungeissa, joihin esimerkiksi Oulu kuuluu.

Kevan kysely tehtiin lokakuussa uusille kunnanvaltuutetuille.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.