Turku aikoo julistaa joulurauhan jälleen yleisölle – viime vuonna vanha suurtori aidattiin

Protokollapäällikkö Mika Akkanen kertoo toivovansa, että yleisö pääsee tänä vuonna seuraamaan tapahtumaa. Viime vuonna tunnelma oli hänen mukaansa kaihomielinen, vaikka julistus sinänsä sujui kuten ennenkin.

Arkistokuva joulurauhan julistuksesta vuodelta 2016. Kuva: Yle/Linus Hoffman

Turku valmistelee joulurauhanjulistusta yleisölle. Suunnitelma saattaa kuitenkin muuttua, jos koronatilanne edelleen pahenee.

– Totta kai huomioidaan kaikki turvallisuuteen liittyvät asiat, mutta mitään poikkeavia järjestelyjä ei ainakaan toistaiseksi ole valmisteilla, sanoo Turun kaupungin suhdetoimintakoordinaattori Sari Haavisto.

Vuonna 2020 Turun vanhan suurtorin alue aidattiin, jotta yleisö ei tulisi paikalle. Viime vuonna kuoro oli aiempaa pienempi, mutta tänä vuonna myös kuoro olisi normaalin kokoinen.

Muilta osin joulurauha julistettiin myös viime vuonna totutuin menoin Brinkkalan talon parvekkeelta.

Joulurauhan julistajan, Turun protokollapäällikkö Mika Akkasen mukaan viime vuoden julistus oli teknisesti samanlainen suoritus kuin aina ennenkin, mutta tunnelma oli hyvin erilainen.

– Vähän kaihomielinen olo oli, kun yleisö ei ollut paikalla. Toivon kovasti että tänä vuonna joulurauhan julistus voitaisiin tehdä normaalisti, Akkanen kertoo.

Hänelle tulevan joulun julistus on yhdeksäs.

– Erikoista kuinka nopeasti aika lentää. Mielestäni olen vasta aloittanut tässä hommassa. Toivon että pormestari antaa minulle luottamuksensa ja saan jatkaa tässä tehtävässä vielä, Akkanen naurahtaa.