Kuhmolaiset metsästäjät pääsevät vaikuttamaan valtion suunnitelmiin suden metsästämisestä

Maa- ja metsätalousvaliokunta on lähettänyt Kuhmon riistanhoitoyhdistykselle lausuntopyynnön, jossa se kerää näkemyksiä suden kannanhoidolliseen metsästykseen liittyen.

Kuhmon riistanhoitoyhdistyksen mukaan Kuhmossa on tällä hetkellä noin 50 sutta, mikä vaikuttaa muun muassa metsästysmatkailuun. Nämä sudet on kuvattu Ähtärin eläinpuistossa. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Kuhmolaiset metsästäjät pääsevät vaikuttamaan valtion suunnitelmiin suden metsästämisestä.

Maa- ja metsätalousvaliokunta on lähettänyt Kuhmon riistanhoitoyhdistykselle lausuntopyynnön, jossa se kerää näkemyksiä suden kannanhoidolliseen metsästykseen liittyen. Metsästäjiltä haetaan eväitä suden metsästyksen kansalaisaloitteen käsittelemiseen eduskunnassa.

Kuhmon riistanhoitopiirin puheenjohtaja Markku Aittokoski kertoo, että lausunnossa pyrittiin ottamaan huomioon susitilanne mahdollisimman laajasta näkökulmasta.

– Lausunnossa on otettu huomioon esimerkiksi tämän hetkinen susikanta, petovahingot, metsäpeuratilanne, susien vaikutukset hirvikantaan ja myös sosiaaliset näkökulmat.

Kuhmossa on Aittokosken mukaan tällä hetkellä noin 50 sutta, mikä vaikuttaa muun muassa metsästysmatkailuun. Kuhmoon ei uskalleta tulla metsälle, koska susia pelätään.

– Kuhmon riistanhoitopiirissä pidetään välttämättömänä, että suden metsästys aloitetaan mahdollisimman pian. Suomen susikanta on paisunut, ja tässä on poronhoitoalue lähellä. Jos Kuhmossa tulee isoja susipentueita, ne menevät helposti poronhoitoalueelle. Siellä tulee porovahinkoja, mikä taas maksaa.

Maa- ja metsätalousvaliokunta kuulee Kuhmon riistanhoitopiiriä asiantuntijakäsittelyssä huomenna perjantaina.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.