Kaksi lappilaista palkittiin valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen seminaarissa

Mikko Hokkanen valittiin vuoden työpaikkaohjaajaksi ja Elina Pietilä vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelijaksi.

Ravintolapäällikkö Mikko Hokkasen ohjattavana on ollut Lapin koulutuskeskus Redun opiskelijoita muun muassa ravintola-, catering- ja matkailualalta. Kuva: Lapin koulutuskeskus REDU

Lappilaiset ovat saaneet tunnustusta keskiviikkona järjestetyssä valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen seminaarissa.

Rovaniemeläisen Cafe & Bar 21:en ravintolapäällikkö Mikko Hokkanen valittiin vuoden työpaikkaohjaajaksi. Hokkasen ohjattavana on ollut Lapin koulutuskeskus Redun opiskelijoita muun muassa ravintola-, catering- ja matkailualalta.

Valintaraadin perusteluiden mukaan Hokkanen on oiva työpaikkaohjaaja alalla, jossa työelämässä oppiminen ja henkilöstön saatavuus on suuri haaste, hänellä on hyvä asenne ja käsitys omasta toiminnastaan.

Vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelijan palkinnon voitti Elina Pietilä. Pietilä suoritti viime keväänä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon Ammattiopisto Lappiassa oppisopimuskoulutuksella.

Hänen yrityksensä VPE Palvelut tarjoaa henkilökohtaisen avustajan palveluita vaikeavammaisille henkilöille palvelusetelimallilla Meri-Lapissa ja Kouvolassa.

Ammattiopisto Lappian mukaan kyseessä on neljäs perättäinen vuosi, kun sen oppisopimuspalvelujen toiminta on saanut valtakunnallista tunnustusta.

Valintaraati ja Suomen Oppisopimusosaajat ry:n hallitus valitsivat palkintojen saajat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.