Hyppää sisältöön

Lahden Jäätori aukeaa sadekeleistä huolimatta – mahdollisesti viimeistä kertaa

Torille ei välttämättä enää jäädytetä luistelupaikkaa, koska Kisapuistoon on tulossa tekojää. Tällä kaudella Jäätorille pääsee luistelemaan lauantain joulunavauksesta lähtien.

Kenttää on jäädytetty nyt noin viikon verran. Kuva otettu kaksi päivää ennen avajaisia, jolloin jään on tarkoitus olla kunnossa. Kuva: Kalle Suomi / yle

Lahden Jäätori aukeaa mitä todennäköisimmin lauantaina. Lauha keli ja etenkin jatkuva vesisade ovat viivästyttäneet jäädyttämistä jonkin verran.

Tämänvuotinen jäädytyskone on kuitenkin aiempia vuosia tehokkaampi, ja kentän tekijät lupailevat luistelujään valmistuvan lauantaina järjestettävään joulun avaukseen.

Tämä on todennäköisesti viimeinen vuosi, jolloin Jäätori tehdään, sillä jatkossa Kisapuistoon valmistuva tekojäärata palvelee lahtelaisia. Lahti City ry:n toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen harmittelee sitä, että keskustan vetonaula saattaa poistua.

– Tämä torilla oleva kenttä on helpommin saavutettavissa toriparkin avulla, ja täällä on turvallista tehdä ne ensiluisteluharjoitukset. Samoin menetetään tämä torin ympäristön tuoma tunnelma.

Jäätori juhlii joulunavausta lauantaina Pekko Pelikaanin ja Lahden Taitoluistelijoiden kanssa kello 12 alkaen. Jäätorilla nähdään myös Theatrum Olgan Lumikuningatar ja jääkarhu-Gnur. Jäätori avautuu yleisölle noin kello 14.

Jäätori on luistelijoiden ja pelaajien vapaassa käytössä aina, kun jäällä ei ole tapahtumaa tai huoltoa käynnissä. Ensisijainen käyttötarkoitus on vapaa yleisöluistelu.

Luistelutilaa Jäätorilla on kaiken kaikkiaan 800 neliömetriä: pituutta radalla on 40 ja leveyttä 20 metriä.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.