Aluevaalien ehdokaslistat täyttyvät vähitellen – isoilla puolueilla ei näytä olevan vaikeuksia löytää ehdokkaita

Etenkin isoimmat puolueet ovat saamassa helposti ehdokaslistan täyteen ainakin Etelä-Pohjanmaalla. Keskustalla, kokoomuksella ja sosiaalidemokraateilla täysi ehdokasmäärä on jo lähellä. Pohjanmaalla RKP:n lista on jo täynnä.

Arkistokuva. Kuva: Maiju Saijets / Yle

Tammikuussa pidettävien aluevaalien ehdokaslistat täyttyvät vähitellen. Ainakaan isoilla puolueilla ei näytä olevan suuria vaikeuksia ehdokkaiden löytämisessä. Osa on jo lähellä täyttä 73 ehdokkaan listaa Etelä-Pohjanmaalla.

Pohjanmaan hyvinvointialueella RKP:n lista on jo täynnä. RKP on aikaisemmin nimennyt 67 ehdokasta ja tällä viikolla listaa täydennettiin kuudella uudella ehdokkaalla.

Pohjanmaan Sosialidemokraatit on myös kovassa vauhdissa. Piiri nimesi viime viikonloppuna 62 ehdokasta Etelä-Pohjanmaan ja 55 Pohjanmaan hyvinvointialueen vaaliin. Yhteensä ehdokkaita on demaripiirin kolmelle hyvinvointialueelle jo 150.

Pohjanmaan Kokoomus on puolestaan nimennyt 65 ehdokasta Etelä-Pohjanmaalle ja 33 Pohjanmaalle. Kaikkiin kolmeen maakuntaan eli Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan hyvinvointialueille kokoomuksella on yhteensä 121 ehdokasta. Puolue kertoo nimeävänsä loput ehdokkaat joulukuun kymmenes päivä.

Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala on iloinen siitä, että aluevaalien ehdokasasettelu on edennyt suunnitelmallisesti ja ehdokkaita saatiin nimettyä runsas joukko.

– Ehdokaslistamme on todella monipuolinen kokonaisuus. Mukana on niin uusia kasvoja kuin kokeneita konkareita. On myös hieno nähdä, että kokeneita kuntapäättäjiä löytynee runsaasti listaltamme, toteaa Luhtala.

Perussuomalaiset on nimennyt Etelä-Pohjanmaalle tähän mennessä viitisenkymmentä ehdokasta ja Pohjanmaalle 31.

Etelä-Pohjanmaan Keskusta täydensi ehdokaslistaansa 19.11. ja nyt sillä on 63 ehdokasta Etelä-Pohjanmaalla ja 10 Pohjanmaalla. Täysi lista on keskustallakin tavoitteena ja tällä hetkellä uskotaan, että ehdokkaita olisi tulossa enemmänkin kuin listalle mahtuu.

Etelä-Pohjanmaalla puolueet kertovat pitävänsä tavoitteena sitä, että kaikista kunnista on ehdokkaita.

Aluevaalien ehdokkaita voi asettaa joulukuun 14. päivään saakka. Vaalit käydään tammikuun 23. päivä 2022.

Artikkelia täydennetty 22.11.2021 klo 10:27 Keskustan tiedoilla.