Kaskinen ja Korsnäs nostavat veroprosenttiaan Pohjanmaalla

Kaskisten ensi vuoden veroprosentti on 23 ja Korsnäsin 22. Muut Pohjanmaan kunnat lähtevät ensi vuoteen vanhoilla prosenteilla.

Kuva: Petteri Bülow / Yle

Kaksi kuntaa Pohjanmaan maakunnassa nostaa veroprosenttiaan ensi vuodelle. Kuntien on pitänyt ilmoittaa ensi vuoden tulo- ja kiinteistöveroprosentit verohallinnolle eiliseen mennessä. Veroprosenttiaan nostavat Kaskinen ja Korsnäs.

Kaskisten ensi vuoden veroprosentti on 23 ja kun tänä vuonna se oli 22. Korsnäs puolestaan nostaa veroorisenttiaan puolella prosenttiyksiköllä. Korsnäsin uusi veroprosentti on 22. Muut Pohjanmaan kunnat lähtevät ensi vuoteen vanhoilla prosenteilla.

Kuntaliiton mukaan keskimääräinen kunnallisveroprosentti on ensi vuonna 20,01 %. Käytännössä luku ei muutu viime vuodesta lainkaan. Manner-Suomen korkein kunnallisveroprosentti on Halsualla (23,50 %) ja matalin Kauniaisissa (17 %).

Ensi syksynä kunnat eivät voi muuttaa tuloveroprosenttejaan sote-uudistuksen takia. Tänä vuonna määrätty tuloveroprosentti määrittää siis myös seuraavan vuoden prosentin.

Pohjanmaan kunnista Kristiinankaupungin, Maalahden ja Vöyrin veroprosentti ensi vuodelle on 21,50. Kruunupyyn veroprosentti vuonna 2022 on 22 ja Laihian 21,75. Mustasaari lähtee ensi vuoteen 20,75 prosentilla ja Uusikaarlepyy 21,25:llä.

Vaasassa vuoden 2022 verprosentti on 21 ja Vöyrillä 21,50.