Eriarvoisessa asemassa olevien lapsiperheiden joulukeräykset alkoivat Etelä-Karjalassa – markettien lisäksi lahjan voi antaa verkossa

Hope Lappeenrannasta kerrotaan, että lapsiperheiden taloudellisen avun tarve on kasvanut koko koronaepidemian ajan. Myös perinteinen Joulupuu-keräys on alkanut Etelä-Karjalassa.

Eriarvoisessa asemassa oleville lapsille tarkoitettuihin joulukeräyksiin voi osallistua Etelä-Karjalassa jouluun saakka. Kuvituskuva. Kuva: Markku Pitkänen / YLE

Eriarvoisessa asemassa oleville lapsiperheille tarkoitetut joulukeräykset ovat alkaneet Etelä-Karjalassa.

Hope Lappeenranta kerää joulukuun 12. päivään saakka joululahjoja ja ruokalahjakortteja, jotka toimitetaan yhdistyksen asiakasperheiden lapsille.

Lahjatoiveet on kirjattu Imatran ja Lappeenrannan Prisman sekä kauppakeskus Ison-Kristiinan joulukuusten lappuihin, joista lahjoittajat voivat valita ostettavan lahjan ja toimittaa sen keräyspisteelle tai Hopen varastolle. Lahjojen tulee olla uusia.

Hope Lappeenrannasta kerrotaan, että viimeiset kaksi vuotta ovat ovat koetelleet vähävaraisia perheitä. Avuntarve on kasvanut koko Etelä-Karjalassa ja vapaaehtoiset ovat pakanneet vaateapukasseja perheille ennätysmäärät. Avustettavien perheiden määrä tänä vuonna noussee lähes 300 perheeseen.

Joulupuu -keräyksen kautta lahjoja kerätään lähes 700 lapselle.

Joulupuu-keräyksen toteuttaa Lappeenrannassa MLL:n Lappeenrannan yhdistys, Luumäellä MLL:n Luumäen yhdistys ja Imatralla Imatran Nuorkauppakamari yhteistyössä Joulupuu Ry:n kanssa. Järjestäjien tiedot löytyvät verkosta (siirryt toiseen palveluun).

Lappeenrannassa lasten ja nuorten toiveita sisältävät kuuset sijaitsevat Prismassa, Joutsenon S-Marketissa, Jyskissä, Citymarketin ja Leirin Alkossa sekä Sammonlahden, Lehmuksen ja Iso-Kristiinan K-Supermarketeissa.

Joulupuu-keräykseen voi osallistua myös verkossa (siirryt toiseen palveluun) tapaninpäivään saakka.

Korjauksia 30.11.2021 klo 12.43: Muutettu otsikossa ja tekstissä ollut sana vähävarainen termiksi eriarvoisessa asemassa oleva. LIsäksi juttua on täsmennetty eritellyimmillä tiedoilla Joulupuu-keräyksestä ja virheellisiä keräyspaikkoja on muutettu oikeiksi..