Hyppää sisältöön

"Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten?" kysyvät viljelijät myös Seinäjoen torilla tänään

Viljelijät haluaisivat suurimman osan tuloistaan markkinoilta, eivät tuista. Tänään eteläpohjalaisten viljelijöiden tapahtuma toteutuu Seinäjoen torilla.

Viljelijöiden tapahtumia on ollut tällä viikolla eri puolilla maata. Kuva Kokkolan tapahtumasta. Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Viljelijöiden protesti alhaisia tuottajahintoja kohtaan jatkuu tänään iltapäivällä Seinäjoen torilla. Pari päivää sitten protestitapahtumia pidettiin eri puolilla Suomea.

Tapahtumilla halutaan nostaa esiin epäsuhtaa, jonka tuottajat kohtaavat elintarvikemarkkinoilla.

Seinäjoen torilla tapahtuma on iltapäivällä klo 15-18. Tapahtumassa on mahdollista ostaa lihakeittoa tuottajahintaan ja laittaa nimensä adressiin kotimaisen ruuantuotannon puolesta.

MTK Etelä-Pohjanmaan puheenjohtaja Timo Kankaanpää kertoo, että he olivat laskeneet lihasoppa-annoksen tuottajahinnan olevan noin 7 senttiä, mutta ihan niin halvalla soppaa ei tänään kuitenkaan myydä. Soppa-annoksen hinta on 40 senttiä.

MTK:n mukaan maatalous on ajautunut syöksykierteeseen syksyn aikana, eivätkä markkinat ole kyenneet korjaamaan tilannetta. Tuottajat puhuvat akuutista maksukriisistä, sillä maatilojen myyntitulot eivät ole nousseet kustannusten nousua vastaavasti. He haluaisivat suuremman osan tuloistaan markkinoilta.

.
.