Käytettyjen autojen oululainen Saka kasvaa kovaa vauhtia

Oululainen käytettyjen autojen myyntiyritys Saka on kasvanut maamme toiseksi suurimmaksi alan toimijaksi. Yhtiöllä on 24 toimipistettä.

Käytettyjä autoja myydään Suomessa vuosittain noin 650 000. Oululainen Saka on pörssiyhtiö Kamuxin jälkeen maamme toiseksi suurin. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Vuonna 2015 perustettu yritys oli viime vuonna Oulun suurin yhteisöveron maksaja 5 miljoonan veroilla. Tänä vuonna yhtiön myynti kasvaa Saka Finland Oy:n toimitusjohtaja Eero Poukkulan mukaan edelleen.

– Kasvamme tänä vuonna yli 40 prosenttia, kun viime vuonna kasvoimme yli 37 prosenttia. Ylitämme 500 miljoonaa euroa liikevaihdossa. Tietenkin tämä on vaatinut selkeän liiketoimintakonseptin ja sen määrätietoisen suunnitelmallisen johtamisen ja toteuttamisen, kertoo Poukkula.

Yhtiöllä on 24 myyntipistettä eri puolilla Suomea ja pääpaikka on Oulun Kaakkurissa. Työntekijöitä on noin 400.

Saka tuo maahan vähän käytettyjä autoja ulkomailta, lähinnä Euroopasta. Käytetyissä autoissakin vähäpäästöiset ajoneuvot ovat nyt valttia, olipa käyttövoima mikä tahansa.

Poukkulan mukaan vähänkäytettyjen hybridi- ja täyssähköautojen kysyntä kasvaa koko ajan.

– Noin 15 prosenttia meidän myymistä autoista on vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimivia autoja. Näissä kasvu on hurjaa eli määrät kasvavat reippaasti, kertoo Poukkula.

Käytetty täyssähköauto löysi uuden omistajan

Oululainen Johannes Kettunen vaihtoi vanhemman bensa-autonsa käytettyyn täyssähköautoon. Euroopasta tuotu Volkswagen osui suunniteltuun hintahaitariin.

– Vertailimme netissä eri vaihtoehtoja. Tämä nyt ostettu erottui, koska mittarissa oli vain 8 000 kilometriä, vaikka auto oli rekisteröity viisi vuotta sitten.

Kettusen perhe halusi myös ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

– Vähän ekologisempaa vaihtoehtoa katseltiin ja löydettiin sitten sopiva vaihtoehto ja päädyttiin vaihtamaan ihan sähköauto, vaikka katselimme myös muita vaihtoehtoja, kertoo Kettunen.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.