Riihimäen lautakunnat eri kannoilla lausuessaan Lasten ja nuorten talon sijaintipaikasta

Kaupunginhallitus lähetti Lasten ja nuorten talon tarveselvityksen lausunnoille kolmeen lautakuntaan marraskuun alussa. Kaikki kolme lautakuntaa ovat nyt antaneet lausuntonsa.

Kaupunginjohtajan tekemän esityksen mukaan tuleva monitoimitalo tulisi Riihimäen aseman itäpuolelle, veturitalleja vastapäätä. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Riihimäen lautakunnat päätyivät eri kannolle lausunnoissaan Lasten ja nuorten talon sijaintipaikasta.

Kaupunginhallitus lähetti Lasten ja nuorten talon tarveselvityksen lausunnoille kolmeen lautakuntaan marraskuun alussa. Sivistyksen ja osaamisen lautakunta sekä tekninen lautakunta päätyivät lausunnoissaan puoltamaan lasten ja nuorten talon sijoittamista aseman seudulle radan varteen. Elinvoimalautakunta päätyi torstaina puolestaan kannattamaan talon sijoittamista Peltosaaren vanhan koulun tontille.

Elinvoimalautakunnan ratkaisu syntyi äänestämällä, kun perussuomalaisten Riikka Tervatuli teki päätösehdotuksen. Demareiden Kaisu Kotirinta kannatti ehdotusta.

Peltosaaren tonttia kannattava lausunto syntyi äänin 7–4. Peltosaaren koulun tonttia kannattavan päätösehdotuksen puolesta äänestivät perussuomalaisten Juha Peltola ja Riikka Tervatuli, vasemmiston Rauli Hirviniemi ja Raisa Laurila-Hakulinen, vihreiden Salka Orivuori ja demareiden Kaisu Kotirinta ja Jouni Valli.

Radan varteen sijoittuvan vaihtoehdon puolesta äänestivät kokoomuksen Mikael Leinonen, Petri Siivonen ja Eija-Liisa Dahlberg sekä kristillisten Jenni Tuomala.

Lopullisen päätöksen Lasten ja nuorten talon rakentamisesta tekee Riihimäen kaupunginhallitus.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.