Turun palloseuran pitkäaikainen pelaaja ja valmentaja Kim Suominen on kuollut – TPS:n junioripelaajille tarjotaan kriisiapua

Suominen menehtyi Kupittaalla torstaina kesken käynnissä olleiden harjoitusten vain 52-vuotiaana.

Kuva: Liiga.fi

Entinen jalkapallomaajoukkueen pelaaja Kim Suominen on kuollut. Asiasta kertoo Turun palloseura Twitter-tilillään.

Viime vuodet hän toimi TPS:n juniorivalmennuksessa. Hän sai sairaskohtauksen Kupittaalla kesken harjoitusten ja menehtyi elvytyksestä huolimatta.

Suomen jalkapallomaajoukkueen paidassa neljä maalia viimeistellyt TPS-legenda Suominen oli kuollessaan 52-vuotias.

Keskikenttämies pelasi A-maajoukkueessa 39 ottelua. Kotimaan kentillä hän edusti TPS:n lisäksi Jaroa, TPV:tä, FC Interiä ja Jazzia. Ulkomailla hän pelasi Itävallassa (Admira Wacker) ja Ruotsissa (Norrköping). Suominen päätti pelaajauransa kauden 2000 jälkeen.

Turun kaupunki kertoo tiedotteessaan järjestävänsä harjoituksissa olleille TPS:n junioripelaajille kriisiapua. Kriisiapu on tarkoitettu junioripelaajille sekä kaikille seuran toimijoille, joita asia syvästi koskettaa.

– Aikuisten olisi hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa asiasta, sillä tällaiset äkilliset tapahtumat saattavat aiheuttaa monenlaisia tunteita, kuten ahdistusta ja epätietoisuutta. Nopea kriisiapu on äärimmäisen tärkeää traagisen tapahtuman yhteydessä, johtava sosiaalityöntekijä Kaarina Katas sosiaalipäivystyksestä sanoo tiedotteessa.

Kriisiapua tarjoaa Turun kaupungin sosiaalipäivystys ja se myös koordinoi kriisitukea yhteistyössä Turun kriisiryhmien kanssa.