Turku pyytää lapsille omia eväitä kouluun ja päiväkotiin myös alkuviikolla – JHL:n lakko jatkuu toistaiseksi

Turku muistuttaa, että eväiden on syytä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, koska mahdollisuutta eväiden kylmäsäilytykseen tai eväiden lämmitykseen ei ole. JHL:n lakon takia lapset ovat syöneet omia eväitä torstaista lähtien.

JHL:n lakko jatkuu. Turku toivoo oppilaiden ottavan eväät mukaan myös ensi viikolla. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Turun kaupunki pyytää vanhempia pakkaamaan eväät lapsille kouluihin ja päiväkoteihin myös ensi viikon alussa.

Turun kaupungin päiväkotien ja koulujen ruokailuun ja siivoukseen vaikuttaa tällä hetkellä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n lakko, joka jatkuu toistaiseksi. JHL:n lakko alkoi keskiviikkona ja koululaiset ja päiväkotilapset ovat syöneet omia eväitä torstaista lähtien.

Turku muistuttaa, että eväiden on syytä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, koska mahdollisuutta eväiden kylmäsäilytykseen tai eväiden lämmitykseen ei ole.

Turun kaupungin tiedotteen mukaan osassa kouluista ja päiväkodeista on loppuviikosta ollut tarjolla palveluntuottajan hankkimaa lämmintä ja kylmää ruokaa.

– Ruokaa saadaan alkuviikosta tarjolla yhä useammalle ja tavoitteena on, että jokaisessa kohteessa on tarjolla ainakin lakkoevästä. Huoltajia pyydetään varmuuden vuoksi pakkaamaan lapsille ja koululaisille eväät, Turku kuvailee tilannetta.

Arkea toimittaa rehtoreille ja päiväkodinjohtajille tarkemmat tiedot kouluista, joihin ruokaa saadaan.

Vuorohoitopäiväkotien ruokapalvelut toimivat normaalisti lakonkin aikana.

Ammatti-instituutin toimipisteistä Lemminkäisen ja Juhannuskukkulan koulutaloihin lakolla ei ole vaikutusta. Aterioita ei kuitenkaan tarjota lakon aikana Aninkaisten, Peltolan, Kuormakadun ja Ruiskadun kampuksen koulutaloilla.

Lakko alkoi, koska Turun kaupungin omistama Arkea Oy suunnittelee vaihtavansa nykyisen työehtosopimuksensa halvempaan. JLH:n lakossa on mukana myös ammattiliitto Jyty, mutta Jytyn jäsenet palaavat töihin lauantaina.

Lue lisää: