Sivuun siirretty kehitysjohtaja syyttää Joensuun kaupungin johtoa kiusaamisesta – kaupunki kiistää syytökset

Joensuun kehitysjohtajan virasta vuosi sitten sivuun siirretty Janna Puumalainen on pyytänyt Itä-Suomen aluehallintovirastoa selvittämään, onko kaupungin johto syyllistynyt työpaikkakiusaamiseen.

Janna Puumalainen on työskennellyt Joensuun kaupungin palkkalistoilla vuodesta 2004 lähtien. Kehitysjohtajna hän aloitti maaliskuussa 2020. Kuva: Joensuun kaupunki

Joensuussa virinnyt julkinen kiista kehitysjohtajan siirrosta toisiin tehtäviin uhkaa venyä kuukausien mittaiseksi.

Kehitysjohtajan tehtävästä vuosi sitten sivuun siirretty Janna Puumalainen syyttää kaupungin johtoa työpaikkakiusaamisesta ja kertoo jättäneensä selvityspyynnön Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluun.

Aluehallintovirastosta asiaa ei voida vahvistaa, sillä selvityspyynnöt ovat salassa pidettävää tietoa.

– Haluan puhdistaa maineeni. Tällä hetkellä internetistä löytyy minun nimelläni ensimmäisenä uutiset epäluottamuksesta, Puumalainen toteaa.

Aluehallintoviraston mukaan selvityspyynnön käsittely kestää keskimäärin 3–6 kuukautta.

Kovin kritiikki kohdistuu kaupunginjohtajaan

Asia nousi julkisuuteen, kun Janna Puumalainen julkaisi omissa sosiaalisen median kanavissaan tekstin, missä hän arvosteli kovasanaisesti kaupungin johtoa. Kovin kritiikki kohdistui etenkin kaupunginjohtaja Kari Karjalaiseen ja henkilöstöjohtaja Sari Lempiäiseen. Myös Ylen haastattelussa Puumalainen arvosteli heitä suoraan.

Puumalainen kertoo olevansa valmis viemään asian myös oikeuteen, mikäli aluehallintoviraston selvitys antaa vahvistuksen sille, että kyse on ollut työpaikkakiusaamisesta.

Kaupunki: "Ei viitteitä kiusaamisesta"

Joensuun kaupunki on laatinut kannanoton, jossa todetaan, ettei kiusaamisesta tai epäasiallisesta kohtelusta ole löytynyt mitään viitteitä.

Saman asian vahvistaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen (kesk.). Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupungin puolesta asiaa kommentoi Mustonen.

– Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, että johtavat viranhaltijat olisivat kiusanneet. Esimiehen velvollisuuteen kuuluu ottaa työntekijän työntekoon kantaa, jos siinä on huomautettavaa. Kun viranhaltijat ovat näin tehneet, se ei ole kiusaamista.

Mustosen mukaan kiista on kaupungin kannalta kiusallinen, sillä asia puhuttaa ja syytökset rasittavat kaupungin johtoa. Kaupungin tehtävien hoitoon jupakalla ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta.

Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen (kesk.) pitää esiin nousseita syytöksiä ikävinä. Hän muistuttaa, ettei Joensuun kaupunki voi työnantajana kommentoida tapauksen yksityiskohtia. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Taustalla luottamuspula

Kiistan taustalla on Joensuun kaupungin henkilöstö- ja työllisyysjaoston runsas vuosi sitten tekemä päätös siirtää Janna Puumalainen vuoden määräajaksi hyvinvoinnin hankekoordinaattoriksi. Siirron perusteena oli luottamuspula.

Kaupungin selvityksen mukaan Puumalainen oli muun muassa käyttänyt väärin työnantajan luottokorttia, laiminlyönyt sivutoimiluvan ilmoitusmenettelyä, käyttäytynyt epäasiallisesti ja toiminut vastoin työnantajan määräyksiä.

Jo aiemmin kaupunginhallitus oli antanut Puumalaiselle varoituksen samoilla perusteilla. Viimeisin varoitus on tältä syksyltä ja se koskee luvatonta poissaoloa ja työnantajan ohjeiden noudattamatta jättämistä. Puumalainen pitää varoitusta aiheettomana.

Puumalainen haluaisi jatkaa kehitysjohtajana

Janna Puumalaisen siirrolle asetettu vuoden määräaika umpeutui syksyllä ja tällä hetkellä hänen työnkuvansa on pohdittavana. Käynnissä on muun muassa työkyvyn selvitys.

Puumalainen olisi itse halukas jatkamaan kehitysjohtajana. Hän kertoo olevansa turhautunut siihen, ettei hänelle ole osoitettu riittävästi töitä, eivätkä tehtävät ole vastanneet hänen pätevyyttään.

Kehitysjohtaja on yksi Joensuun kaupungin keskeisimmistä viroista ja viranhaltija on osa kaupungin johtoryhmää.

Mikäli kaupunki haluaa pitää Puumalaisen sivussa kehitysjohtajan tehtävästä, tulee asia päätettäväksi henkilöstö- ja työllisyysjaostoon. Juha Mustonen arvioi, että tältä osin asia ratkennee jo loppuvuoden aikana. Sen sijaan kiusaamissyytösten käsittely venyy ensi vuoteen.

Lue lisää: