Hyppää sisältöön

Rovaniemeläinen Norrhydro kiinnosti sijoittajia, listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti – toimitusjohtaja: "Tämä oli iloinen yllätys"

Kaupankäynti Norrhydron osakkeilla Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla alkaa näillä näkymin 1. joulukuuta.

Norrhydro on ensimmäinen lappilainen yritys, jonka osakkeilla voi piakkoin käydä kauppaa Helsingin pörssissä. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Hydraulisylintereitä valmistava, Rovaniemellä toimiva Norrhydro keskeyttää listautumisantinsa ylimerkinnän vuoksi. Asiasta kertoi ensin Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiö pyrki keräämään listautumisessa noin kahdeksan miljoonan euron bruttovarat, jotka se kertoi etukäteen käyttävänsä yhtiön kasvattamiseen, mahdollisiin yritysostoihin sekä liiketoiminnan kansainvälistymineen.

Sijoittajat kiinnostuivat yhtiön osakkeista niin paljon, että niitä haluttiin ostaa enemmän kuin osakkeita oli tarjolla, minkä johdosta listautumisanti keskeytettiin.

Kauppalehden mukaan osakekohtainen merkintähinta oli 3,15 euroa. Yleisöannissa oli tarjolla noin 3,4 miljoonan arvosta osakkeita. Instituutioannin osakemäärä vastasi 6,5 miljoonaa euroa.

"Lappilaisia sijoittajia lähti mukaan, siitä erityinen kiitos heille"

Norrhydron toimitusjohtaja Yrjö Trög oli luottavainen jo ennen listautumisannin alkamista, että riittävästi merkitsijöitä löytyy. Suuri kiinnostus yhtiön osakkeita kohtaan kuitenkin yllätti positiivisesti.

– Olemme tosi iloisia, mutta nöyrillä mielin mennään eteenpäin ja tehdään työtä osakkeenomistajien, työntekijöiden ja asiakkaiden eteen, Trög sanoo.

Norrhydro on ensimmäinen lappilainen pian pörssissä oleva yritys, jolla on pääkonttori Rovaniemellä.

– Olisi hienoa, jos voisimme toimia jonkinlaisena esimerkkinä muille lappilaisille yrityksille siitä, että pörssiin listautuminen on mahdollista, Trög sanoo.

Trögin tietojen mukaan listautumisannissa oli mukana myös lappilaisia sijoittajia.

– Siitä erityinen kiitos kaikille mukaan lähteneille, hän sanoo.

Kaupankäynti Norrhyrdon osakkeilla Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla alkaa näillä näkymin 1. joulukuuta.

Norrhydron listautumisannin keskeyttämisestä kertoi ensin Kauppalehti.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.