Hyppää sisältöön

Yrittäjillä palkitsemisten ilta: Kokkola palkitsi Raisoftin yhteiskuntavastuusta, maakunnalliset palkinnot Kalajokilaaksoon

Yrittäjägaalassa palkittiin myös vuoden yksinyrittäjä. Lisäksi Kokkolan Yrittäjät jakoi omat palkintonsa.

Toimitusjohtaja Robert Åström ja Magnus Björkgren vastaanottivat Raisoftin palkinnon. Kuva: K-P:n Yrittäjät / Matti Koivisto

Maakunnalliset Yrittäjäpalkinnot menivät tänä vuonna Kalajoelle ja Reisjärvelle. Ne ja monta muuta tunnustusta jaettiin Yrittäjägaalassa Kokkolassa perjantai-iltana.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla reisjärvisen metalliovia ja -ikkunoita valmistavan Steel-Prisma-Metallit Oy:n ja Hiekkadyyni Oy:n Kalajoelta. Se on majoitus- ja ravitsemusalan yritys, jolla on kolme toimipistettä ja catering-palvelu.

Vuoden 2021 yksinyrittäjäpalkinnon taas sai PP Livekuvaukset.fi, Heikki Saari Kalajoelta. Hän tekee video- ja äänituotantoa ympäri Suomen, livelähetyksistä ilmakuvauksiin ja opetusvideoihin.

Raati halusi nostaa esiin menestyjiä, jotka erottuvat esikuvina erikoistumisellaan, innovatiivisuudellaan ja kasvullaan.

Kokkolan Yrittäjät palkitsi vuoden yrityksenä JMT Koskela Oy:n. Vuoden nuori yrittäjä on Kokkolan Autohuollon Jesse Haapala ja vuoden yksinyrittäjä Studio Dancementin Nora Kuhlström.

Raisoft palkittiin monikulttuurisuudesta ja pitkäjänteisyydestä

Kokkolan kaupungin vuoden yhteiskuntavastuullisen yrityksen palkinnon sai Raisoft. Se tuottaa ohjelmistoja muun muassa hoidon laadun ja vaikuttavuuden arviointiin vanhustyössä, mielentervestyössä ja kehitysvammahuollossa ja on tuttu myös taukoliikuntasovelluksestaan.

Kokkolan kaupunki kiittää Raisoftia panostamisesta pitkäjänteiseen kasvuun ja kehittämiseen ja pitää sen monikulttuurista työympäristöä esimerkkinä paljon puhutusta kasvavasta työvoiman tarpeesta.

Toimitusjohtaja Robert Åströmin mukaan perusteet ovat juuri niitä asioita, joihin Raisoftissa on panostetttu yli 20 vuoden ajan.

– Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota sosiaalisuuteen ja avoimuuteen kaikkia työntekijöitämme kohtaan riippumatta siitä, millainen heidän polkunsa Raisoftille on ollut. Niiden moninaisuus on meille suuri rikkaus, sanoo Åström tiedotteessa.

Kokkolan kaupunki alkoi jakaa palkintoa yhteiskuntavastuullisille yrityksille 400-vuotisjuhlavuonnaan.