Tampereen Norssin lukion opettaja vuoden biologian ja maantieteen opettajaksi

Pirkkalalainen Merja Kuisma on valittu vuoden 2021 biologian ja maantieteen opettajaksi. Valinnan takana on Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Kuva: Yle

Biologian ja maantiedon opettaja Merja Kuismaa suitsutetaan palkitsemisperusteissa opetuksen kehittäjänä ja vahvana verkostoitujana. Yhteistyöstä muiden aineenopettajien kanssa kertoo esimerkiksi se, että Norssin lukion oppilaat ovat halutessaan voineet käydä läpi sMed eli Science and Medicine opintopolun. Siinä lukiolaiset pääsevät syventymään terveyteen ja lääketieteeseen liittyviin aiheisiin biologian, kemian, fysiikan sekä psykologian kursseilla tai opintojaksoilla.

Vuoden 2021 biologian ja maantieteen opettaja Merja Kuisma on lisäksi kehittänyt Pirkanmaan kaikille lukiolaisille avoimen molekyylibiologian laborointiviikonlopun, jota toteutetaan yhteistyössä Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan kanssa.

Myös maantieteen opetuksen ja oppimisen puolella Norssin lukiolaiset ovat päässeet nauttimaan Merja Kuisman verkostoitumistaidoista. Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa on toteutettu maastoekologian opintojakso. Siinä nuoret toteuttavat omia maastotutkimuksia ja pääsevät tutustumaan kansainväliseen ilmaston ja ilmastonmuutoksen huippututkimukseen Hyytiälän metsäasemalla. Lähialueilla yhteistyötä opetuksessa on tehty Tampereen yliopiston Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksen sekä Tampereen luonnontieteellisen museon kanssa.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.