Jorma Panula -kapellimestarikilpailun voitto jaettiin kolmen kesken: palkinnot Saksaan, Ranskaan ja Viroon

Kärkikolmikko erottui viikon varrella, ja ennätyksellisen tasaisessa kilpailussa päädyttiin jakamaan voitto.

Ensimmäisen palkinnon saivat Jascha Von der Goltz Saksasta, Nathanaël Iselin Ranskasta ja Henri Christofer Aavik Virosta. Kuva: Jorma Panula -kapellimestarikilpailu

Kahdeksannen kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarin voitto jaettiin kolmen kapellimestarin kesken. Finaali kisattiin Vaasassa perjantaina.

Ensimmäisen palkinnon saivat Jascha Von der Goltz Saksasta, Nathanaël Iselin Ranskasta ja Henri Christofer Aavik Virosta. Ranskalainen oli myös orkesterin suosikki.

Ratkaisuun päädyttiin, koska kilpailu oli ennätyksellisen tasainen, kuvaa tuomariston puheenjohtaja, akateemikko Jorma Panula.

Tulos oli nähtävissä pitkin viikkoa.

– Päätökseen päästiin hyvän keskustelun ja äänestämisen perusteella. Kaikki kilpailijat olivat erilaisia omalla tavallaan ja omasivat omat vahvuutensa, kommentoi tuomariston jäsen Jan Söderblom tiedotteessa.

Kukaan voittajista ei ole Söderblomin mukaan vielä täysin valmis, eikä tässä vaiheessa tarvitsekaan. Heillä kaikilla on mahdollisuus erittäin hyvään menestykseen tulevaisuudessa.

Illan solistina lauloi sopraano Camilla Nylund. Kilpailuorkesterina soittivat Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä sinfonia.