Ainolan museorakennuksen myyntiä vastustava adressi luovutetaan Oulun päättäjille

Vetoomuksen on verkossa allekirjoittanut lähes 1 200 henkilöä, joiden mielestä tilat tulisi kunnostaa edelleen museo- ja kulttuurikäyttöön. Maanantaiaamuna nettihuutokaupassa Ainolasta tarjottu korkein hinta oli 43 000 euroa.

Arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema Ainola-rakennus on valmistunut vuonna 1931. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Museorakennus Ainolan puolesta kerätty adressi luovutetaan Oulun päättäjille maanantaina 22. marraskuuta.

Vetoomuksen on verkossa allekirjoittanut lähes 1 200 henkilöä (siirryt toiseen palveluun), joiden mukaan kaupungin tulisi luopua historiallisen ja suojellun rakennuksen myynnistä ja kunnostaa tilat nykyiseen museo- ja kulttuurikäyttöön. Adressin avasivat Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistys, Oulun historiaseura ja Merikoskikerho.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti laittaa Ainolan myyntiin syyskuussa, koska rakennukselle ei ole käyttöä korkeiden ylläpito- ja korjauskustannusten vuoksi. Ainola on Pohjois-Pohjanmaan museon käytössä. Monia tahoja on pöyristyttänyt museon myynti nyt, kun Oulu on valittu vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

– Kyllä tässä on vielä hyvin suuri mahdollisuus, että myyntiaikeet perutaan, ja että rakennukseen keksittäisiin sen tarkoitusperiä vastaavaa tomintaa, sanoo Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistyksen puheenjohtaja Eira Huusko-Kukkonen.

Vuonna 1931 valmistunut rakennus on toiminut yli 90 vuotta arkisto-, kirjasto- ja museorakennuksena. Nyt Oulun kaupunki pitää mahdollisena kaavoittaa rakennukseen esimerkiksi toimistotiloja.

Tällä hetkellä Ainolasta tarjottu korkein hinta oli huutokaupat.com-palvelussa (siirryt toiseen palveluun)43 000 euroa maanantaamuna 22. marraskuuta. Huutokauppa päättyy maanantaina 29. marraskuuta. Kaupungille voi tehdä myös perinteisen kirjallisen tarjouksen.

Lissä aiheesta:

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.