Hyppää sisältöön

Tukikiskon murtuminen haittaa Rantaradan liikennettä – korjausta nopeutettiin turvallisuusriskin takia

E-junat Helsinki-Kauklahti-Helsinki välillä on peruttu toistaiseksi. Tilanne aiheuttaa myöhästymiä myös muulle rantaradan liikenteelle.

Lähijunaliikennettä häiritsevä vaurio saadaan arvion mukaan korjattua tänään maanantaina noin kello 17 mennessä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

VR:n lähijunaliikenteessä on häiriö Leppävaaran ja Kirkkonummen välillä. Radassa havaitun vaurion vuoksi Leppävaaran ja Espoon välillä on vain yksi raide käytettävissä.

E-junat Helsinki-Kauklahti-Helsinki välillä on peruttu toistaiseksi. Tilanne aiheuttaa myös muulle rantaradan liikenteelle korkeintaan 20 minuutin myöhästymisiä, yksittäiset junien peruutukset ovat myös mahdollisia.

Vaurio saadaan arvion mukaan korjattua tänään maanantaina noin kello 17 mennessä.

Junien tarkemmat lähtöajat VR:n verkkosivuilta ja HSL:n verkkosivuilta.

Väylävirasto: Tukikisko oli murtunut

Väyläviraston mukaan ratavaurio Kauniasten kohdalla oli paikannettu jo aiemmin, noin kuukausi sitten. Vika tukikiskossa oli tarkoitus korjata marras-joulukuun vaihteessa. Korjauksen suunnittelukäynillä vian todettiin pahentuneen ja korjaus oli tehtävä välittömästi, ettei synny mitään turvallisuusriskejä.

– Siellä on ollut tukikisko vaihteen kielen kohdalta poikki. Ei mitään paloja irti, vaan se teräs on lohjennut siitä, Etelä-Suomen kunnossapitopäällikkö Eero Liehu Väylävirastosta.

Väylävirasto tarkastaa säännöllisesti kiskoja sekä silmämääräisesti että ultaäänilaitteella. Liehun mukaan kyseessä ei ole harvinainen vika, mutta harvinaista on se, ettei vauriota ehditty korjata nopeammin.

Vielä ei tiedetä, onko syynä kuluma vai valuvika. Vioittunut osa lähetetään tutkittavaksi syyn selvittämiseksi.

Väylävirasto arvioi, että vika saatetaan saada kuntoon iltapäivällä puoli kolmeen mennessä ennen iltapäiväruuhkia.

Voit keskustella aiheesta maanantaina 22.11.2021 kello 23 saakka.

Kello 13.20 täydennetty juttua Väyläviraston kommenteilla.