Oulussa rokotuksiin hakeutumisessa piristymisen merkkejä – tartuntojen määrä korkealla

Ykkösrokotuksen saajien määrä kaksinkertaistui Oulussa viime viikolla. Edellisen viikon alhainen, 700 rokotuksen ottajan määrä tuplaantui viime viikolla ja rokotuksen hankki 1 500 ihmistä.

Rokotusbussi kierteli Oulussa viime viikolla kauppakeskuksissa sekä laitakaupungilla. Kuva: Risto Degerman / Yle

Uusien koronatartuntojen määrä pysyy korkealla Oulussa.

Viikonlopun jäljiltä Oulussa on THL:n mukaan todettu 262 tartuntaa.

Tartuntoja todetaan Pohjois-Pohjanmaalla nyt useissa kunnissa. Esimerkiksi Limingassa koronatilanne huononee entisestään, nyt uusia tartuntoja on 38.

Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoo, että eniten tartuntoja todetaan alle 20-vuotiaiden keskuudessa. Mäkitalon mukaan tällä hetkellä rokotuskattavuus on heikoin 16–19-vuotiaissa. 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat ovat pitkälti edelleen rokottamattomia.

Ykkösrokotuksen saajien määrä kuitenkin kaksinkertaistui Oulussa viime viikolla. Edellisen viikon alhainen, 700 rokotuksen ottajan määrä tuplaantui viime viikolla ja rokotuksen hankki 1 500 ihmistä. Syynä piristymiseen Mäkitalo mainitsee muun muassa rokotusbussikiertueen, joka vietiin Oulussa kauppakeskuksiin sekä laitakaupungille.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on maanantaina hoidettavana 17 koronan vuoksi sairaalahoitoa vaativaa potilasta. Oulun kaupunginsairaalassa koronapotilaita on maanantaina kuusi.

OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kertoo, että tilannetta seurataan nyt herkeämättä. Sairaalan suunniteltua toimintaa ei vielä ole jouduttu perumaan.

– Varaudumme siihen, että potilasmäärä voi viikon mittaan kasvaa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.