Mies tuhosi kaksi poliisiautoa kauhakuormaajalla Hattulassa – epäillään murhan yrityksestä

Alue eristettiin muulta liikenteeltä sivullisten turvaamiseksi. Kukaan poliiseista ei loukkaantunut fyysisesti tilanteessa.

Asian esitutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta (siirryt toiseen palveluun), jossa miehen epäillään tuhonneen kauhakuormaajalla kaksi poliisiautoa ja uhanneen poliisin henkeä.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Tapahtumat saivat alkunsa Hattulassa 21. marraskuuta, kun Hämeen poliisilaitoksen partio havaitsi noin kello 1.22 Aulangontiellä holtittomasti liikkuneen kauhakuormaajan. Poliisi pyrki kiinnittämään kuljettajan huomion, mutta hän jatkoi matkaansa.

Laukkumäentien risteyksessä kuljettaja käänsi kauhakuormaajan ympäri ja ajoi kohti tehtävälle liittyneitä poliisipartioita. Poliisi perääntyi hetkellisesti, jolloin kuljettaja ajoi läheisen kiinteistön pihaan.

Pihassa kuljettaja kytki kauhakuormaajan työvalot päälle ja nosteli kauhaa.

Poliisi ampui kohti kauhakuormaajan moottoritilaa

Poliisilla oli oletus kuljettajan henkilöllisyydestä, ja tämä vastasikin puhelimeen kauhakuormaajan ohjaamosta. Puheluiden aikana hän uhkasi ajaa poliisien ja poliisiautojen päälle.

Noin kahden ja puolen tunnin neuvotteluiden jälkeen epäilty lähti liikkeelle ja ajoi päin kahta poliisiautoa. Molemmat poliisiautot tuhoutuivat korjauskelvottomaksi. Niiden sisällä ei törmäyshetkellä ollut poliiseja.

Jotta rikoksesta epäillyn vaarallinen toiminta saatiin loppumaan, poliisi ampui laukauksia kauhakuormaajan moottoritilaa kohti. Laukaukset eivät pysäyttäneet kauhakuormaajaa, ja epäilty ajoi viereisen kiinteistön pihaan, jossa hän nousi kuormaajasta. Tämän jälkeen hänet saatiin poliisin hallintaan.

Tilanteen selvittämiseen liittyi tapahtumien aikana useita poliisipartioita. Alue eristettiin muulta liikenteeltä sivullisten turvaamiseksi. Kukaan poliiseista ei loukkaantunut fyysisesti tilanteessa.

Esitutkinnan tässä vaiheessa poliisi epäilee kauhakuormaajaa kuljettanutta miestä murhan yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Asian esitutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Poliisin aseenkäytön osalta tapausta selvittää syyttäjä.

Juttua päivitetty 22.11. klo 15.00: Lisätty tieto, että asiasta uutisoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.