Turun kouluissa ja päiväkodeissa ruokaa tarjolla vaihtelevasti – omat eväät syytä varata mukaan

JHL:n lakon seurauksena poikkeusjärjestelyt voivat aiheuttaa viime hetken muutoksia.

JHL aloitti lakon Arkeaa vastaan viime keskiviikkona. Kuva: Ari Welling / Yle

Turun kaupunki ilmoittaa, että kouluissa ja päiväkodeissa on JHL:n lakon aikana tarjolla palveluntuottajan hankkimaa kylmää ja lämmintä ruokaa. Lakon kohteena oleva kiinteistö- ja ruokapalveluyhtiö Arkea on luvannut tehdä kaikkensa, jotta mahdollisimman monelle on tarjolla ruokaa ja yksiköiden käytössä olisi mahdollisimman ajantasainen tieto siitä.

JHL aloitti lakon Arkeaa vastaan viime keskiviikkona.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tilanne vaatii paljon poikkeusjärjestelyjä, mikä aiheuttaa viime hetken muutoksia. Tästä syystä huoltajien on hyvä varautua laittamaan oppilaille ja lapsille myös omat eväät mukaan kouluun, päiväkotiin sekä iltapäivätoimintaan. Varsinkaan kaikkiin erikoisruokavalioihin ei pystytä vastaamaan.

Tavoitteena on, että lakon aikana mahdollisimman monelle opiskelijalle, oppilaalle ja lapselle on tarjolla ruokaa, ja että koulujen ja päiväkotien käytössä olisi mahdollisimman ajantasainen tieto siitä, mitä yksikköön toimitetaan.

Ruokatilauksiin on myös tehty tarvittavia muutoksia, jotta hävikkiä ei syntyisi.

Siivous käyntiin hätätyönä

Peruskoulujen siivous alkoi hätätyönä maanantaina. Hätätyömääräys annettiin, jotta terveysturvallisuus voidaan taata kouluissa ja päiväkodeissa.

Lukiot ovat etäopetuksessa maanantaista keskiviikkoon ja palaavat lähiopetukseen torstaina.

Ammatti-instituutin toimipisteistä Lemminkäisen ja Juhannuskukkulan koulutaloihin lakolla ei ole vaikutusta. Samoin vuorohoitopäiväkotien ruokapalvelut toimivat normaalisti lakonkin aikana. Myös työväenopistot toimivat normaalisti.

Eväissä syytä huomioida hyvä säilyvyys

Kaupunki muistuttaa, että kotoa tuotavien eväiden on hyvä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, sillä kylmäsäilytykseen tai eväiden lämmittämiseen ei ole mahdollisuutta. Mitään erityisen pilaantumisherkkää ei kannata pakata mukaan.

Voimakkaasti allergisoivia raaka-aineita (esimerkiksi pähkinöitä) pyydetään välttämään.

Tilanteen poikkeuksellisuuden vuoksi vanhempien kannattaa lähteä siitä, että eväsastioita käytetään myös ruokailuastioina. Eväsrasia kannattaa nimikoida, jotta vältetään sekaantumiset.

Vanhempia pyydetään harkitsemaan, onko mahdollista esimerkiksi tarjota päivähoidossa olevalle lapselle aamupalaa kotona.

Turun kaupunki tiedottaa kaupunkilaisia säännöllisesti mediassa, verkkosivulla ja Wilman kautta.

Lue lisää: