Lisätietoa Levin tulipaloista: thaihierontapaikan palo lähti saunasta ja huoneistohotellin palo liedeltä

Kummassakin Kittilän viikonloppuisessa tulipalossa säästyttiin vakavilta henkilövahingoilta. Liikehuoneisto tuhoutui tulipalossa täysin. Tulipalojen vuoksi evakuoitiin yhteensä noin 70 ihmistä.

Levillä sattui viikonloppuna kaksi tulipaloa. Arkistokuva. Kuva: Eeva Kuivas / Yle

Kittilän Levin viikonloppuisista tulipaloista on saatu pelastuslaitokselta alustavaa tietoa. Levillä sattui kaksi tulipaloa, joissa molemmissa säästyttiin henkilövahingoilta.

Toinen sattui huoneistohotellissa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Palopaikalta evakuoitiin noin 60 ihmistä. Toinen tulipalo taas syttyi liiketilassa niin sanotun alppitalon kellarissa sunnuntai-iltana, ja rakennuksesta evakuoitiin 11 ihmistä.

Kittilän palomestari Kari Kuosmanen kertoo, että sunnuntai-iltainen palo sattui Levikeskuksessa thaihierontapaikan liiketilassa, joka on pinta-alaltaan reilut sata neliötä. Alustavan selvityksen mukaan palo lähti saunasta. Koko liiketila tuhoutui, ja edessä on mittava remontti. Savuvahinkoja tuli myös viereiseen liiketilaan.

Aiempi palo huoneistohotellissa sai alustavan selvityksen mukaan alkunsa liedeltä. Tässä tulipalossa palohuoneisto kärsi vahinkoja niin, että sitä joudutaan remontoimaan. Sen sijaan naapurihuoneistoihin pystyttiin palaamaan.

Poliisi on aloittanut tulipalojen tutkinnan.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.