Uberin kautta voi nyt tilata kannabista Kanadassa – jatkossa myös kotiinkuljetukset mahdollisia

Kanada laillisti kannabiksen 2018. Laillisten kannabistuotteiden helpommalla saatavuudella toivotaan olevan vaikutusta laittomien markkinoiden tyrehdyttämiseen.

Uberin ruokalähetti Pariisissa huhtikuussa 2020. Kuva: Ian Langsdon / EPA

Kyytipalveluna tunnettu Uber on valtaamassa uutta markkina-aluetta Kanadassa. Asiakas voi nyt Ontarion provinssissa tilata yhtiön sovelluksen kautta kannabista ja hakea tilauksensa tuotteeseen erikoistuneesta myymälästä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uber on viime vuosina kasvattanut ruokalähettipalveluitaan. Nyt tämän palvelun yhteyteen on lisätty mahdollisuus tilata vaikkapa palan painikkeeksi tuotteita myös paikalliselta, kannabista viihdekäyttöön myyvältä Tokyo Smoke -yritykseltä.

Ontario on Kanadan väkiluvultaan suurin provinssi, jossa sijaitsevat muun muassa kaupungit Toronto ja Ottawa.

Osassa Kanadaa ja Yhdysvaltoja on voinut jo ennestään tilata alkoholia kotiovelle Uberin ruokalähetin toimittamana. Myös kannabiksen kotitoimitukset ovat yhtiön tulevaisuudensuunnitelmissa.

Alkoholitilausten toimittaminen ei ole sujunut täysin ongelmitta. Washington Postin (siirryt toiseen palveluun) mukaan lähetit eivät esimerkiksi aina tarkista asiakkaiden henkilöllisyystodistuksia.

Uberin toimitusjohtaja Dara Khosrowshahi sanoi viime keväänä (siirryt toiseen palveluun), että Yhdysvalloissa kannabiksen kotitoimituksia aletaan työstää vuorenvarmasti, kunhan liittovaltion lainsäädäntö antaa myöten.

Yhdysvalloissa kannabiksen viihdekäyttö on laillistettu monissa osavaltioissa, mutta liittovaltion tasolla se on edelleen laitonta. Kanadassa kannabiksen käyttö on sen sijaan ollut vuodesta 2018 asti laillista koko maassa.

Uber-yhtiön itsensä mukaan sen uudella liiketoiminnalla Kanadassa on myös yhteiskunnallinen aspekti. Laillisten ja turvallisiksi varmistettujen kannabistuotteiden saantia helpottamalla olisi tarkoitus suitsia edelleen rehottavia laittoman kannabiksen markkinoita.

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit keskustella aihesta 23.11. klo 23:een saakka.

Lue lisää: