Etelä-Pohjanmaan koronanyrkki: Hyviä hygieniakäytäntöjä on syytä jatkaa kouluissa

Koska tartunnat painottuvat tällä hetkellä lapsiin ja koululaisiin, Etelä-Pohjanmaan koronanyrkki muistuttaa hyvien käytäntöjen jatkamisesta kouluissa.

Korona-altistumiset ovat viime viikkoina haitanneet koululaisten arkea monessa koulussa. Arkistokuva. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Etelä-Pohjanmaan koronayhteistyöryhmä Nyrkki muistuttaa koulujen hyvien toimintamallien jatkamisen tärkeydestä. Koronatartuntoja tulee tällä hetkellä paljon ilmi juuri kouluikäisissä.

Hyviä käytäntöjä ovat muun muassa opetusryhmien sekoittamisen välttäminen, turvavälit sekä hyvät hygieniakäytännöt. Nyrkki kannustaa myös perheitä ottamaan koronarokotukset kaikille yli 12-vuotiaille.

Nyrkki kokousti tänään ja totesi maakunnan edelleen jatkavan leviämisvaiheen alueena, joten rajoitukset ja suositukset säilyvät ennallaan.

Menneellä viikolla todettiin 165 uutta tartuntaa ja sairaalahoidon kuormitus on edelleen suurta. Myös ilmaantuvuus on jälleen nousussa. Sairaalassa on kuusi koronapotilasta ja lisäksi saman verran on terveyskeskuksessa.

Nyrkin mukaan halukkuus rokotteen ottoon on hieman noussut, mutta edelleen rokotuskattavuudessa on vajetta. Etelä-Pohjanmaalla yli 12-vuotiaan väestön rokotuskattavuus on edelleen alle 80 prosenttia; tällä hetkellä noin 78 prosenttia on saanut kaksi rokoteannosta.