Koronaepidemia kiihtyy Oulussa – jo toinen koronaan liittyvä kuolema vanhusten hoitoyksikössä Sanninkodissa

Joukkoaltistumisia on ollut Uittokoti-nimisessä palvelukodissa sekä yksityistilaisuudessa. Lisäksi yksityisen Caritaksen kahdessa yksikössä on todettu koronatartuntoja.

Oulussa terveydenhuollon ja hoivan yksiköissä on todettu uusia koronatapauksia, ja myös yksi virukseen liittyvä kuolema. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Oulussa koronaepidemia on kiihtynyt. Viime viikolla uusia tartuntoja oli 445 henkilöllä, joka on yli kolmanneksen suurempi kuin edellisen viikon aikana. Tartuntoja oli tuolloin 327.

Sairaalahoito uhkaa kuormittua. Oulun yliopistollisessa sairaalassa kerrottiin maanantaina olevan 17 koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on koronaviruksen vuoksi hoidossa kuusi henkilöä.

Viime viikolla todettiin koronaan liittyvä kuolema Rajakylässä sijaitsevassa vanhusten hoitoyksikkö Sanninkodissa. Kyseessä on toinen koronavirukseen liittyvä kuolema kyseisessä hoivakodissa marraskuun aikana.

Uittokoti-nimisessä palvelukodissa on ollut joukkoaltistuminen virukselle viime viikolla. Toinen Oulussa todettu joukkoaltistuminen on ollut yksityistilaisuudessa.

Lisäksi yksityisen omistamissa Caritas-sairaalassa ja Caritas Alppilassa on kummassakin tullut ilmi yksi koronatartunta viime viikolla.

Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä Suomen korkein kahden viikon ilmaantuvuusluku koronaviruksen suhteen. Se on 410,9 sataatuhatta asukasta kohti. Oulussa vastaava luku on 424, ja se on kasvussa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.