Sodankylän moduulikoulu halutaan siirtää ensi lukuvuodeksi Vuotsoon

Kunnanjohtajan mukaan siirtäminen on välttämätöntä Vuotson koulun lasten ja henkilöstön turvallisuuden kannalta.

Vuotson koululta on tullut viime vuosina viisi haittailmoitusta sisäilmaan liittyen, mikä on kunnan mukaan paljon suhteessa oppilaiden ja henkilöstön määrään. Arkistokuva. Kuva: Maiju Saijets / Yle

Sodankylän kunnan omistuksessa oleva moduulikoulurakennus halutaan siirtää ensi lukuvuodeksi Vuotsoon. Moduuli on Tähtikunnan koulun käytössä tämän lukuvuoden loppuun saakka.

Sodankylän kunnanjohtaja Petri Härkönen esittää, että moduulirakennukseen tehtäisiin tarvittavat muutostyöt ja Vuotson koulurakennusta purettaisiin ainakin sen verran, että moduuli voitaisiin kytkeä koulun liikuntatiloihin.

Kunnanjohtajan mukaan moduulikoulun siirtäminen on välttämätöntä sisäilmaongelmista kärsivän Vuotson koulun lasten ja henkilöstön turvallisuuden kannalta.

Koululta on tullut viime vuosina viisi haittailmoitusta sisäilmaan liittyen ja Sodankylän tilapalvelut on tehnyt koululla ympäristöterveydenhuollon edellyttämiä korjauksia.

Sodankylän kunnanhallitus pyytää sivistyslautakunnalta lausunnon moduulikoulun siirtämisestä. Sen jälkeen hankesuunnittelun käynnistävä periaateratkaisu käsitellään uudelleen kunnanhallituksessa.

Sodankylän sivistyslautakuntaa järjestää asiasta keskustelutilaisuuden torstaina Vuotsossa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.