Kärppäkatsomossa on ollut vajaata, ja nyt sinne pääsee vain koronatodistusta näyttämällä

Oulun Kärppien kotipelien katsojakeskiarvo on laahannut alkukaudesta 20 prosenttia tavoitteesta. Katsojamäärä on kuitenkin kääntynyt kasvuun. Keskimäärin Kärppien kotipeleissä on tällä kaudella ollut hieman yli 4100 katsojaa.

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan katsojat ovat palaamassa jäähalliin hiljalleen. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Kotimaisen jääkiekkoliigan katsojamäärät ovat edelleen jäljessä aikaa ennen koronarajoituksia. Oulun Kärppien kotipeleissä on käynyt kauden alusta vähemmän katsojia kuin mitä on odotettu. Syyksi arvoidaan vallitsevaa koronatilannetta, kohonneita lipun hintoja sekä kattavaa tv-tarjontaa.

Ainakin osa yksittäisten pelien katsojista on jättänyt saapumatta peleihin, arvioi toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

– Puuttuu sieltä myös kausikorttilaisia. Satunnaiset kävijät, yksittäisten pelien lipunostajat ovat kuitenkin ne, jotka selvimmin puuttuvat hallista, kertoo Virkkunen.

Otteluiden katsojakeskiarvo on Oulussa kuitenkin nousussa. Kauden avauspeleissä katsojia oli viidenneksen vähemmän kuin vuonna 2019 ennen korona-aikaa. Nyt määristä ollaan jäljessä reilut 10 prosenttia.

Seuraavaksi sisään vain koronapassilla

Seuraavassa kotipelissä Raksilan jäähalliin pääsee vain koronatodistusta näyttämällä. Katsojamäärään koronapassin vaikutusta voi vain arvailla, kertoo toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

– On saatu myös positiivista palautetta, että kun käytössä on koronapassi, niin uskaltaa sitten tulla pelehin. En usko, että koronapassi vaikuttaa paljoakaan katsojamäärään, kertoo Virkkunen.

Koronapassin käyttöönotto voi tuoda turvallisuuden tunnetta kävijälle.

Pitkän linjan kärppäseuraaja Arto Koivumaa Kemistä kertoo, että koronapassilla on merkitystä.

– Kaverini ei ole uskaltanut peleihin lähteä, mutta nyt mieli muuttuu, kun koronapassi otetaan käyttöön, kertoo Koivumaa.

Koivumaa on havainnut saman, minkä katsojakeskiarvo vahvistaa. Tilaa hallissa on ollut.

– Tietysti korona on yksi syy, televisio on toinen. Viime vuonna ihmiset tottuivat katsomaan televisiosta. Myös lipun hinta mietityttää. Kun tänne tuo perheen, niin se on aika kallis tikki. Itse tulen peleihin Kemistä, se on 60 euroa per peli, kertoo Koivumaa.

Suoratoistossa kuukauden kiekkopelit maksavat kolmisen kymppiä, kun hallissa yhden pelin istumapaikan saa samalla hinnalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.