Hyppää sisältöön

Jäteastiasta löytyi kuollut mies Helsingin Tapaninvainiossa – poliisi epäilee 28-vuotiasta naista ja 27-vuotiasta miestä murhasta

Poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä Pohjois-Suomesta Suomussalmelta epäiltyinä murhasta. Tekotapa on ollut raaka ja julma. Murhasta epäillyllä miehellä on väkivalta- ja huumausainerikostaustaa, ja murhasta epäilty nainen on tuomittu useista petoksista.

Poliisi tutkii tapausta esitutkinnan tässä vaiheessa murhana. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Helsingin Tapaninvainiolta on löytynyt kuollut noin 40-vuotias mies, poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Poliisi tutkii tutkii henkirikosta, jonka epäillään tapahtuneen perjantaina tai lauantaina 19.–20. marraskuuta.

Hätäkeskukseen tuli lauantaiaamuna ilmoitus, jonka mukaan paritalon ulkona olevasta jäteastiasta oli löytynyt verinen matto. Poliisit löysivät roskiksesta menehtyneen henkilön. Keski-ikäisen uhrin henkilöllisyys on tunnistettu.

Uhri asui kyseisessä paritalossa Immolantiellä.

– Tapausta tutkitaan esitutkinnan tässä vaiheessa murhana. Tekotapa on ollut raaka ja julma. Esitutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että teko on saatettu suunnitella etukäteen, sanoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisista.

Poliisi on ottanut kiinni kaksi henkilöä, joiden epäillään liittyvän epäiltyyn murhaan. Heidät otettiin kiinni Pohjois-Suomesta Suomussalmelta. Uhri ja epäillyt tiesivät toisensa entuudestaan.

Toinen epäillyistä on 28-vuotias nainen ja toinen 27-vuotias mies. Heitä tullaan esittämään vangittaviksi huomenna keskiviikkona.

– Kuulustelut ovat käynnissä parasta aikaa, Koski toteaa.

Helsingin käräjäoikeuden tietojen mukaan murhasta epäillyllä miehellä on väkivalta- ja huumausainerikostaustaa vuodesta 2012 lähtien.

Häntä on syytetty ainakin vaarallisen esineen hallussapidosta, pahoinpitelystä, tapon yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja viisi kertaa huumausainerikoksesta. Nainen puolestaan tuomittiin seitsemästä petoksesta viime elokuussa.

Poliisi ei tiedota tapahtuneesta esitutkinnan tässä vaiheessa tapahtuneesta enempää tai yksityiskohtaisemmin.

.
.