Varsinais-Suomeen taas laaja etätyösuositus – koronatilanne huononee viikko viikolta

Varsinais-Suomen koronatilanne on huonontunut viikko viikolta. Sairaanhoitopiiri pyrkii nyt vähentämään tartuntoja etätyösuosituksella.

Arkistokuvassa TYKSin teho-osastolla hoidetaan koronapotilasta syksyllä 2021. Kuva: Arash Matin / Yle

Varsinais-Suomessa otetaan taas käyttöön laaja etätyösuositus.

Maakunnan koronakoordinaatioryhmän mukaan koronatilanne on huonontunut nopeasti, jolloin etätyöt ovat suositeltavia. Etätyösuositus vähentää työpaikkaliikennettä ja muiden kontaktien määrää.

– Useita viikkoja tilanne on mennyt huonompaan suuntaan ja nyt meidän on toimittava, jotta tartunnat saadaan laskuun, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Etätyösuositus ei velvoita työnantajia.

Kasvomaskisuositus myös kaikkialle

Lisäksi koronanyrkki kehottaa kasvomaskin käyttöön tilanteissa, joissa ei pystytä pitämään tarpeeksi etäisyyttä. Tämä koskee niin sisä- ja ulkotiloja. Kasvomaskisuositus koskee myös rokotettuja henkilöitä, sillä he voivat kantaa virusta, myös oireettomana.

– On paljon työpaikkoja, missä ei voida tehdä etätyötä ja näissä pitäisi ottaa mahdollisimman laajasti kasvomaski käyttöön, sanoo Pietilä tiedotteessa.

Varsinais-Suomen ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on nyt 250 ja kasvaa koko ajan. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on tällä hetkellä 16 koronapotilasta, joista viisi tehohoidossa.

Lisäksi koronakoordinaatioryhmä toivoo koronapassin käytön laajentamista. Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto ja STM.

– Koronakoordinaatioryhmä toivoo, että valtioneuvosto arvioi mahdollisuutta nykyistä tehokkaampiin keinoihin estää ravintoloissa tapahtuvia tartuntoja. Koordinaatioryhmä puoltaa koronapassin käyttöä ravintoloissa ilman aikarajaa, Koronanyrkki esitää tiedotteessa.