17-vuotias pahoinpideltiin rajusti viikonloppuna Turun yössä – poliisi tutkii alaikäisten väkivallantekoa tapon yrityksenä

Poliisi on pidättänyt pahoinpitelystä epäiltynä kaksi alaikäistä poikaa. Samassa seuruessa ollut poika pahoinpideltiin vakavasti Turussa viikonloppuna yksityisasunnossa. Lounais-Suomessa nuorten väkivallanteot ovat lisääntyneet viime vuodesta selvästi.

Viime viikonloppuna Turussa tapahtuneen väkivallanteon lisäksi Lounais-Suomen poliisi on tänä vuonna tutkinut kahta muuta alaikäisten tekemää tapon yritystä. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Poliisi tutkii parhaillaan Turussa viikonloppuna tapahtunutta pahoinpitelyä. jossa loukkaantui vakavasti 17-vuotias poika. Pahoinpitelystä epäillään kahta alaikäistä poikaa.

Lounais-Suomen poliisin tiedotteen mukaan väkivalta oli voimakasta ja pahoinpitelyn uhrin katsotaan olleen hengenvaarassa, joten asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Teosta epäillyt, vuosina 2004 ja 2005 syntyneet pojat ovat pidätettyinä. Uhri on myös syntynyt vuonna 2004.

Pahoinpitely tapahtui Turun keskustan läheisyydessä olevassa yksityisasunnossa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Poliisin mukaan neljän hengen seurue oli asunnolla ja joivat myös alkoholia.

– Yöllä poikien välille tuli riitaa, joka eskaloitui siten, että kaksi heistä kävi kolmannen kimppuun. Uhria pahoinpideltiin enimmäkseen pään ja ylävartalon alueelle.

Poliisi turvautui kiinniottotilanteessa voimakeinoihin

Teko keskeytyi naapureiden soitettua hätäkeskukseen ja poliisin mentyä asuntoon.

Epäillyt eivät kuitenkaan rauhoittuneet poliisin tuloon ja poliisi joutui tiedotteensa mukaan turvautumaan tilanteessa voimakeinoihin.

– Kiinniottotilanteessa toinen epäillyistä muun muassa sylkäisi poliisia kasvoihin, poliisi kertoo.

Koska asian esitutkinta on vasta alussa, poliisi ei voi kertoa tapauksesta tässä kohtaa enempää.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että tilastojen valossa alaikäisten tekemät väkivallanteot ovat selvästi kasvussa Lounais-Suomen alueella. Erityisesti pahoinpitelyt ovat lisääntyneet voimakkaasti viime vuodesta.

– Kun viime vuonna poliisin tietoon oli tähän mennessä vuotta tullut yhteensä 11 törkeää pahoinpitelyä, tänä vuonna niitä on jo kirjattu 19, mikä tarkoittaa 73 prosentin kasvua, tiedotteessa kerrotaan.

Viime viikonloppuna Turussa tapahtuneen väkivallanteon lisäksi Lounais-Suomen poliisi on tänä vuonna tutkinut kahta muuta alaikäisten tekemää tapon yritystä. Näistä toisessa epäilty tekijä on ollut alle 15-vuotias.