Espoo pyörtämässä päätöksensä: Tyttöjen Talon toiminta näyttää jatkuvan sittenkin

Tyttöjen Talon toiminta on ollut vaakalaudalla, koska Espoo aikoi lopettaa sen rahoittamisen. Kaupunginvaltuuston neuvottelutoimikunnassa ajatuksesta on kuitenkin luovuttu, ja toiminta jatkunee ainakin ensi vuoden.

Espoon kaupungin ensi vuoden budjetti menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn. Kuva: Silja Viitala / Yle

Tyttöjen Talon toiminta jatkunee Espoon Leppävaarassa ainakin ensi vuoden.

Espoon kaupunki havitteli Tyttöjen Talon toiminnan lopettamisesta 126 000 euron säästöjä. Tyttöjen Talo oli tarkoitus korvata kolmena päivän viikossa järjestettävällä avoimella nuorisotilatoiminnalla.

Espoon kaupunki on Leppävaarassa toimivan Tyttöjen Talon avoimen yhteisötoiminnan rahoittaja. Lisäksi toimintoja Espoon Tyttöjen Talon alla tukee SETA ja käynnissä on kouluyhteistyön hanke aluehallintoviraston rahoituksella.

Kaupunginvaltuuston neuvottelutoimikunnassa käytyjen keskustelujen jälkeen (siirryt toiseen palveluun) rahoitus kuitenkin löytyi ainakin ensi vuodeksi hyvinvoinnin ja terveyden toimialalta.

– Olen todella helpottunut, tämä on merkittävä asia erityisesti meidän asiakkaille, Tyttöjen Talon vastaava ohjaaja Maikki Arola iloitsee.

Tyttöjen Talossa on jo ehditty selvittää vaihtoehtoisia paikkoja, joihin ohjata nuoria toiminnan päättymisen jälkeen. Niissä oli Arolan mukaan havaittavissa selkeitä puutteita erityisesti yli 18-vuotiailla nuorisotalojen ja oppilas- ja opiskelijahuollon ulkopuolisilla asiakkailla.

Tyttöjen Talot tarjoavat muun muassa seksuaalineuvontaa, ryhmätoimintaa ja apua väkivaltatilanteisiin tytöille ja nuorille naisille.

Espoon kaupungin ensi vuoden budjetti menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn. Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Partanen (vihr.) pitää kuitenkin budjetin läpimenoa Tyttöjen Talon toiminnan jatkon osalta jo varmana.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 24.11.2021 kello 16 saakka.

Lue myös: