Tampereelle kaksi uutta hotellia vuodenvaihteessa ja lisää ensi vuonna – silti jatkossakin myydään ei oo:ta

Kysyntäpiikit eivät häviä, vaikka uusia hotelleja avataan Tampereelle, uskotaan niin hotelleissa kuin Visit Tampereen markkinoinnissa. Suuria tapahtumia toivotaan uuden areenan myötä lisää ympäri vuoden.

Lapland Hotels Arenan hotellijohtaja Janne Mönkkonen.
Ilveksessä luotetaan pitkän historian ja tunnettuuden sekä perusteellisen remontin vetovoimaan. Lapland hotelsissa koko areenakokonaisuuden ainutlaatuisuuteen. Video: toimittaja Kai Pohjanen, kuvaus ja leikkaus Antti Eintola / Yle

Tampere on tuttu vetovoimaisuuslistauksien kärjestä. Samaan aikaan kaupungissa rakennetaan uusia kerrostaloja ratikan myötä kovaan tahtiin. Hotellit saavat osansa kasvusta.

Kaupungissa aukeaa vuodenvaihteen aikaan kaksi hotellia. Perinteinen Ilves on remontoitu perusteellisesti vuoden aikana ja se avataan tammikuussa. Täysin uutena hotellina avataan Lapland hotels Tampereen areenaan joulukuussa.

Lapland hotelsin hotellinjohtaja Janne Mönkkösen mukaan kaupungin hotellit ovat sen verran erilaisia, että jokaiselle riittää asiakkaita. Samasta puhuu Ilveksen pomo.

Mikko Kankaanpään mukaan kysyntä on tällä hetkellä kovaa hotelleissa. Kuva: Antti Eintola / Yle

– Tämän hetken kyselyjen perusteella näyttää siltä, sillä nyt auki olevien hotelleiden huoneet ja kokoustilat ovat täynnä, sanoo S-ryhmän hotelleiden eli Sokotelin aluejohtaja Mikko Kankaanpää.

Tällä hetkellä Tampereella on 3 200 hotellihuonetta. Avautuvien hotellien myötä kapasiteetti kasvaa 3 800 huoneeseen, mutta sekään ei aina riitä.

Kysyntäpiikkien kohdalla myydään silti ensi vuonnakin ei oo:ta

Hiljaiset kaudet kuuluvat hotellialaan. Kysyntäpiikit ovat silti kasvavan kaupungin tulevaisuus. Visit Tampereen markkinointipäällikön Heli Jokelan mukaan tarve vaan kasvaa. Samasta puhuu myös Kankaanpää.

– On selvää, että huippukysynnän ajankohtina, kuten uuden areenan iso konserttitapahtuma, kapasiteetti loppuu kesken Tampereelta. Se on sama ilmiö kuin se, ettei Lapissakaan riitä mökkejä talvilomaviikolla kaikille tai takseja uudenvuoden yönä, Kankaanpää sanoo.

Lapland Hotelsin aitoista näkee suoraan areenaan ja sen tapahtumiin. Kuva: Antti Eintola / Yle

Areenan yhteyteen avattavan Lapland hotelsin Mönkkönenkin katselee jo täyttyneitä varauskalentereita. Tapahtumien yhteyteen on jo varattu huoneita hyvin, vaikkei hotelli ole edes auki. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisat näkyvät selvästi.

Hiljaisista kausista halutaan eroon

Tavoitteena on nostaa kysyntää muulloinkin. Heli Jokelan mukaan toiveet pannaan nyt kansainvälisiin kongresseihin, joiden kautta saisi lisää vieraita kaupunkiin ympäri vuoden. Ja pannaan aika paljon myös areenan varaan.

– Tietysti tuo uusi areena. Heidänkin intresseissään on saada suuria tapahtumia ihan ympärivuotisesti.

Heli Jokelan mukaan avattavien hotelleiden tuoma lisäkapasiteetti on suuri Tampereenkin kokoisessa kaupungissa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Ja tulee majoitustakin lisää. Pyynikin trikoolle avataan ensi kesänä huoneistohotelli Unity.

Jokela katsoo tilannetta Tamperetta ja Suomea kauemmas. Kansainvälisesti tilanteet vaihtelevat paljon ja on hankala kohdentaa markkinointia.

– Toivotaan, että koronapassi ja muut turvallisuusjärjestelyt saadaan siihen kuntoon, että matkailijat tuntevat olonsa turvalliseksi lähteä ulkomaille.

Mitä mieltä olet jutun aiheesta? Keskustelu on auki 25. marraskuuta kello 23.00 asti.

Lue lisää: