Aluehallintovirasto seuraa tarkasti Varsinais-Suomen koronatilannetta – lisärajoitukset mahdollisia, mikäli tartuntojen suunta ei muutu

Aluehallintoviraston johtajan Heikki Mäen mukaan viranomaiset seuraavat nyt, kuinka eilen käyttöön otetut ohjeistukset vaikuttavat epidemiatilanteeseen.

Koronatestauspiste Tyksin parkkihallissa. Arkistokuva. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto seuraa Varsinais-Suomen pahentunutta koronavirustilannetta tarkasti. Eilen käyttöön otettiin jälleen etätyösuositus ja maskisuositus.

Maakunnan koronakoordinaatioryhmän mukaan koronatilanne on huonontunut nopeasti. Aluehallintoviraston johtajan Heikki Mäen mukaan viranomaiset seuraavat nyt, kuinka uudet ohjeistukset vaikuttavat tilanteeseen.

Mikäli epidemia jatkaa pahenemistaan ja tartuntoja tulee jatkuvasti enemmän, on Avi valmis ottamaan käyttöön myös rajumpia rajoituksia.

Kyseeseen voisivat Avin johtajan Heikki Mäen mukaan tulla tartuntatautilain pykälän 85 d mukaisia toimenpiteitä, kuten asiakastilojen rajaaminen siten, että asiakkaiden keskinäinen lähikontakti voidaan välttää. Tämä koskee lain mukaan yli kymmenelle henkilölle tarkoitettuja sisätiloja ja yli 50 henkilölle tarkoitettuja ulkotiloja.

Tilanteen edelleen pahentuessa tilojen käyttöä voitaisiin Mäen mukaan rajoittaa kokonaan lain pykälän 58 g mukaisesti.

– Vetoan yleisöön jotta nyt toimittaisiin vastuullisesti. Tuskin kukaan haluaa lapsia ja nuoria takaisin etäkouluun ja keskeyttää harrastukset. Siihen toivoisin rokotusten vastustajilta vastausta, Mäki toteaa.

Rajoitusten kiristyminen on Mäen mukaan kiinni epidemiatilanteesta. Aluehallintovirasto perustaa ratkaisunsa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntija-arvioon.

Lisää aiheesta: