27-vuotias mies ja 28-vuotias nainen vangittiin murhasta epäiltyinä – uhri löytyi paritalon jäteastiasta Helsingissä

Vuonna 1994 syntynyt mies ja vuonna 1993 syntynyt nainen vangittiin keskiviikkona aamulla todennäköisin syin murhasta epäiltyinä. Uhri oli noin 40-vuotias Helsingissä Tapaninvainiossa asunut mies.

Poliisi epäilee miestä ja naista 40-vuotiaan miehen murhasta. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Helsingissä Tapaninvainiossa viikonloppuna tapahtuneesta epäillystä murhasta epäillyt mies ja nainen vangittiin tänään aamulla Helsingin käräjäoikeudessa. Poliisi epäilee 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen murhanneen noin 40-vuotiaan miehen tämän kotona Immolantiellä 19.–20. marraskuuta välisenä aikana.

Poliisit löysivät uhrin ruumiin paritalon pihalla olleesta jäteastiasta lauantaiaamuna. Hätäkeskukseen oli tehty ilmoitus jäteastiasta löytyneestä verisestä matosta. Yleen yhteyttä ottaneen silminnäkijän mukaan paikalle saapuneet poliisit nostivat roska-astian poliisiautoon. Aluetta tutkittiin myös dronea lennättämällä.

Poliisi tutkii tapausta murhana sen raa'an ja julman tekotavan perusteella. Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella tekoa on saatettu suunnitella etukäteen.

Poliisi otti murhasta epäillyt kiinni Pohjois-Suomesta Suomussalmelta. He tunsivat uhrin entuudestaan.

– En voi puhua teon yksityiskohdissa tässä vaiheessa enempää, jotta esitutkinta ei vaarannu, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Epäillyillä aiempaa rikostaustaa

Helsingin käräjäoikeuden tietojen mukaan murhasta epäillyllä miehellä on väkivalta- ja huumausainerikostaustaa vuodesta 2012 lähtien. Häntä on kuvailtu eräässä tuomiossa piittaamattomaksi lain kielloista ja käskyistä, koska hän on syyllistynyt rikoksiin toistuvasti.

Mies on tuomittu vuonna 2018 pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja salakuljetuksesta vankeuteen vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi. Mies on ollut syytettynä myös vaarallisen esineen hallussapidosta, törkeästä rattijuopumuksesta ja ainakin viisi kertaa huumausainerikoksesta.

Nainen puolestaan tuomittiin seitsemästä petoksesta viime elokuussa. Hän oli ottanut nettikirpputorilla maksun tuotteista, joita hän ei koskaan toimittanut ostajille.

Syytteen nostamisen määräaika epäillystä murhasta on 23. helmikuuta 2022.

Lisää aiheesta: