Hausjärvellä hyviä kokemuksia: Henkilöstölähtöinen kehittäminen lisää tuottavuutta ja työntekijöiden hyvinvointia

Henkilöstölähtöinen kehittäminen on ollut pysyvä osa Hausjärven kunnan toimintaa jo usean vuoden ajan. Mallilla on esimerkiksi pystytty vähentämään sairauspoissaoloja.

Hausjärven kunnan palveluksessa on tällä hetkellä noin 400 työntekijää. Ensi vuodelle on tulossa muutamia työntekijöitä lisää. Kuvituskuva. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Hausjärvellä on saatu hyviä kokemuksia siitä, että työntekijät otetaan paremmin mukaan tekemiseen. Henkilöstölähtöinen kehittäminen on ollut pysyvä osa Hausjärven kunnan toimintaa jo usean vuoden ajan.

Mallista on selkeää hyötyä työn tuottavuudessa, työhyvinvoinnissa ja siinä, että sairauspoissaolot ovat vähentyneet. Hausjärven talous- ja hallintojohtaja Kalle Eklund sanoo, että kunnassa tehdään parin vuoden välein työhyvinvointikysely.

– Korona-ajan kuormituksesta huolimatta kunnan tulokset 1–5 -portaisella asteikolla olivat pääsääntöisesti 3,5 ja 4 välissä ja jopa 4–5. Oikeastaan vähän yllätyimme johtoryhmässä, että tulostaso parani monilla osa-alueilla verrattuna edelliseen mittaukseen. Muihin kuntiin verrattuna pärjäsimme lähes kiitettävästi, kertoo Kalle Eklund.

Sitra lanseerasi kunnille (siirryt toiseen palveluun) henkilöstölähtöisen kehittämisen mallin kymmenen vuotta sitten. Malli on Hausjärven lisäksi edelleen käytössä Hollolassa. Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttäsen mukaan henkilöstölähtöinen kehittäminen on ainoa keino lisätä tuottavuutta ja henkilöstön hyvinvointia.

– Nyt kun perustetaan hyvinvointimaakuntia, niin minun mielestäni tähän täytyisi nyt tarttua vahvemmin ja ottaa Sitran hankkeesta opit käyttöön.

– Kyllä muut kunnat täytyy saada tähän henkilöstölähtöiseen kehittämiseen vahvasti mukaan. Otetaan osaaminen käyttöön ja nähdään, että työ on merkityksellistä henkilökunnalle. Sitä kautta myös panostetaan enemmän henkilökunnan jaksamiseen ja tavallaan se on ainoa keino, että jaetaan sitä hiljaista tietoa ja osaamista. Sitten on ne kehittämisideat vielä, jos jollakin on hyviä ideoita, niin jaetaan sitä, ei pantata sitä, Määttänen sanoo.

Hausjärven kunnan palveluksessa on tällä hetkellä noin 400 työntekijää. Ensi vuoden talousarviossa esitetään useita uusia vakansseja etenkin sosiaalipuolen tehtäviin.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.